Mersin'de yelken yarışı heyecanı

Mersin'de yelken yarışı heyecanı

Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübü Başkanı Utku Ener, yaptığı yazılı açıklamada, 1987 yılında kurulan kulübün bölgede birçok başarıya imza attığını...

Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübü Başkanı Utku Ener, yaptığı yazılı açıklamada, 1987 yılında kurulan kulübün bölgede birçok başarıya imza attığını belirtti.

Her yıl 8-15 yaş gruplarında çok sayıda çocuğa temel yelken ve denizcilik eğitimleri verdiklerine işaret eden Ener, geçen yıl kırsal kesimden 200 çocuğa yüzme ve yelken sporu yapma imkanı sunduklarını vurguladı.

Türkiye Yelken Federasyonu 2011 Faaliyet Programında yer alan Bölge Kupası Yelken Yarışları 1. Ayak müsabakaların, kulübün geçen yıl yelken sporlarında gösterdikleri başarıdan dolayı bu yıl yine Mersin'e verildiğine işaret eden Ener, şunları ifade etti:

?Kulübümüzün ev sahipliğinde 21-24 Nisan arasında gerçekleştirilecek bu yarışlara 14 ilden 19 kulüp, yaklaşık 80-90 adet tekne ile 140 sporcu, hakem ve yönetici katılacak. Yarışlar Optimist, Laser 4.7 ve Laser Radial sınıflarında yapılacak. Dereceye giren sporcularımız ise Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanacaklar.?

Ener, 2013 Akdeniz Oyunları öncesi yelken sporu ile vitrine çıkmaya hazırlanan Mersin'in, bölge yarışlarında göstereceği performansla 2012'de yapılacak Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapma şansı yakaladığını da kaydetti.

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.