GL'den krize inat görkemli gece

GL'den krize inat görkemli gece

Gecede bir konuşma yapan GL COO?su Torsten Schramm yaşanan krizin geçici olduğunu belirterek, denizciliğin hala önü açık bir sektör olduğunu vurguladı....

Gecede bir konuşma yapan GL COO?su Torsten Schramm yaşanan krizin geçici olduğunu belirterek, denizciliğin hala önü açık bir sektör olduğunu vurguladı. 40 yıl içinde dünya nüfusunun 9 milyara çıkmasının beklendiğini hatırlatan Schramm, artacak ticaret hacminin ucuz enerjiye olan talebi de artıracağını kaydetti. Torsten Schramm ?Gelecek yıllarda gemi sahipleri yeşil taşımacılığı konuşmaya başlayacaktır. Yakıt fiyatları yeniden yükseleceğinden dolayı bugün enerjiye yatırım yapmak için çok doğru bir zaman. Tersaneler de daha az enerji harcayan gemi yapımına önem vermelidirler? diye konuştu.


 

LR emisyonlara dikkat çekti

 

İngiliz Klas Kuruluşu Lloyd?s Register da, düzenlediği bir resepsiyonla yeni yılda müşterilerine merhaba dedi. Kokteyl öncesi yapılan sunumda son yıllarda denizcilik sektöründe gündeme oturan emisyon oranlarıyla ilgili katılımcılara bilgi verildi. Lloyd?s Register Gemi Enerji Servisleri Müdürü Dr. Zabi Bazari ilerleyen dönemde daha çevreci gemilerin tercih edilmeye başlanacağı belirtti. Yeni teknolojilerin yakıt tüketimini azalttığı ve gemileri daha çevreci yaptığını söyleyen Bazari, yeni dizayn edilen gemilerdeki sistemlerin enerji tüketiminde % 40 tasarruf sağladığını vurguladı.

PERŞEMBE ROTASI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.