Suriye'den Hicaz Demiryolu atağı

Suriye'den Hicaz Demiryolu atağı

İki aşamadan oluşan tanıtım çalışması çerçevesinde önce çeşitli bakanlıklara Hicaz Demiryolu tanıtılarak önemine vurgu yapılacak. İkinci aşamada...

İki aşamadan oluşan tanıtım çalışması çerçevesinde önce çeşitli bakanlıklara Hicaz Demiryolu tanıtılarak önemine vurgu yapılacak. İkinci aşamada ise her bakanlık kendi çalışma alanı çerçevesinde Hicaz Demir Yolu'nun yurt dışı tanıtımına katkıda bulunacak.

Hicaz Demir Yolu Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yunus Nasır'dan alınan bilgiye göre, Nisan sonunda geniş katılımlı bir toplantı düzenlenecek.

Suriye Turizm, Eğitim, Yüksek Öğrenim, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin katılacağı toplantıda turist bilgilendirme büroları çalışanları da hazır bulunacak. Yaklaşık 250 yetkilinin katılacağı öngörülen toplantıda, katılımcı bakanlıkların faaliyet alanları çerçevesinde Hicaz Demir Yolu'nun tanıtımına nasıl katkıda bulunacağı tartışılacak.

Toplantının ardından katılımcılar Hicaz Demir Yolu müzesini gezerek, yaklaşık 100 yıldır seferlerine devam eden ve turistik amaçlı kullanılan buharlı trenle gezi yapacak.

"AMACIMIZ TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKMEK"

Yunus Nasır, tanıtım çalışmasının ikinci aşamasında bakanlıklar tarafında hazırlanan yazılı ve görsel ürünlere Hicaz Demir Yolu ile ilgili kısımlar ekleneceğini söyledi.

Nasır, "Tanıtım çalışmasına Suriye içinde başlayacağız. Her yıl Suriye'ye gelen turist sayısı artıyor. Amacımız, bu tarihi demir yolu hattına turistlerin ilgisini çekmek" dedi.

Turist bilgilendirme bürolarına, turistlerin yönlendirilmesi aşamasında önemli rol düştüğünü belirten Nasır, Suriye içindeki tanıtım çalışmalarına toplantının ardından da devam edileceğini kaydetti.

Nasır, Hicaz Demir Yolu hattının II. Abdülhamit döneminde yapıldığına dikkati çekerek, bu nedenle hattın Türk halkının ilgisini çekmesini beklediklerini söyledi.

Suriye içinde sefer yapılan demir yolu hattının yanı sıra hattın inşa edildiği dönemden kalma eşyaların bulunduğu bir müze oluşturduklarını anlatan Nasır, yaklaşık 100 yıldır seferlerine devam eden bir de buharlı tren bulunduğunu belirtti.

ZAMAN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum