1.2 milyar liralık tekne görücüye çıkıyor

1.2 milyar liralık tekne görücüye çıkıyor

NTSR Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bu yıl 31’inci yılını kutlayan Uluslararası İstanbul Boat Show, 29 Eylül’de İstanbul’da yapılacak. Marinturk...

1.2 milyar liralık tekne görücüye çıkıyorNTSR Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bu yıl 31’inci yılını kutlayan Uluslararası İstanbul Boat Show, 29 Eylül’de İstanbul’da yapılacak. Marinturk İstanbul City Port-Pendik’te ziyaretçilere kapılarını açacak Boat Show’da bu yıl 280 tekne, yelkenli ve megayat görücüye çıkıyor. Büyüklükleri 4 metre ile 50 metre arasında değişen 280 adet yerli ve yabancı tekne tasarımının sergileneceği İstanbul Boat Show, bu yıl, 15 bini yabancı, toplam 80 bin ziyaretçiyi ağırlayacak. İstanbul Boat Show, sektöre kattığı bir çok yeniliğe ek olarak dünyaca ünlü markaların ve Türkiye’nin en önemli üreticilerinin son tasarımlarını da ilk kez görücüye çıkarıyor.

500 milyon Euro hasılat

Fuarın en önemli özelliklerinden biri, teknelerin denizin üzerinde test edilebilmesi. 2011 yılındaki fuarda 470 tekne satışı gerçekleştirilirken, 340 milyon Euro hasılat elde edilmişti. Bu yıl ise 280 tekne, motoryat, yelkenli ve katamaran teknenin olacağı fuarda, 500 milyon Euro’nun üzerinde satış hedefleniyor. Bu yıl en çok ilgi çekmesi beklenen tekneler katamaranlar. Çift gövde olarak tasarlanan bu tekneler ev konforu sunuyor. Akdenizde yoğunlukla kullanılan katamaranları, Türk tekne severler yeni keşfediyor. Avrupa ve ABD’deki ekonomik kriz sonrası Avrupa’lı ve Amerika’lı deniz tutkunları en az mega yatlar kadar iyi konfor sağlayan ama fiyatları daha uygun Katamaran’lara yöneldi. Bu, Katamaran’ların hem Türkiye’de hem de dünya yat pazarında daha popüler hale gelmesine sebep oldu. Bu yıl, Boatshow’da ciddi bir Katamaran katılımı var ve Katamaran’ların hem Türkiye iç pazarına hem de yabancı misafirlere ciddi satış gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Fuara 20 Katamaran modeli katılıyor. Katamaran teknelerinin fiyatları 259 bin Euro ile 1 milyon 120 bin Euro arasında değişiyor. Bütün katamaranların toplam değeri ise 4 milyon Euro’nun üstüne çıkıyor.

En pahalısı ‘Prenses’

FUARDA yer alacak en pahalı tekne, teknik nedenlerden dolayı akşama doğru Pendik Marina’ya yanaşabilecek olan, Princess 40 M’in değeri 12 milyon Euro’ya ulaşıyor. 40 metre uzunluğunda, üç güverteli bu mega yattta bir ana olmak üzere 5 kamara bulunuyor. İki adet 12 V mtu dizel motorlarla

en yüksek 22 knot hıza ulaşabiliyor.

650 marka katılıyor

BU yıl 150 bin metrekare alanda kurulacak Uluslararası İstanbul Boat Show’da 650’den fazla dünya markası yer alıyor. Boatshow’da ziyaretçiler, son teknoloji ve son model tekneleri deniz üstünde inceleme fırsatı bulurken, Fuarın kara alanında ise tekne donanımları, tekne malzemeleri ve aksesuarlarını yakından görüp inceleyebiliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.