1.5 milyon TL’lik 84 ay vadeli Halkbank taşıt kredisine onay

1.5 milyon TL’lik 84 ay vadeli Halkbank taşıt kredisine onay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkbank’ın ticari faaliyetlerde kullanılacak sıfır kilometre araç (otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, midibüs, otobüs vs.) alımlarına yönelik 84 aya kadar vadeli kredi vereceğini açıkladı.

Sıfır araç almak isteyenlere müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. 1.5 milyon TL'lik kredi ile herkes araç sahibi olacak.

ARAÇ ALMAK İSTEYENLERE MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ!
Birçok vatandaş sıfır araç almanın hayali ile yanıp tutuşuyor. Fakat yükselen araç fiyatlarının üzerine bir de vergiler eklendiğinde bu hayaller bir anda suya düşüyor.

Bankaların araç kredilerinden yararlanmak isteyen kişiler ise faiz oranlarının akıl karı olmaması sebebiyle kredi çekmekten vazgeçiyorlar. Milyonların araç satın almak için beklediği haber ise Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, hazine destekli taşıt kredisi müjdesini sonunda paylaştı.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamasında, "Halkbank vasıtasıyla 1,5 milyon liraya kadar hazine destekli taşıt kredisiyle yanınızda yer alıyoruz" ifadelerine yer verildi.

HAZİNE DESTEKLİ TAŞIT KREDİSİ 1.5 MİLYON TL'Yİ BULACAK

Erdoğan, "Bugün de Halkbank vasıtasıyla 1,5 milyon liraya kadar hazine destekli taşıt kredisiyle yanınızda yer alıyoruz." ifadeleri ile açıklamasını devam ettirdikten sonra yalnızca geçen sene esnaf için 150 milyar lira değerinde destek paketi hazırladıklarını ve bu kapsamda 400 bin esnafa 146 milyar liralık krediyle destekle bulunduklarını söyledi.

HALKBANK KREDİ DETAYLARI
Sıfır araç kredisine dair Halkbank tüm detayları paylaştı. Bankanın resmi internet sitesinde paylaşılan bilgiler ise şu şekilde:

Esnaf Yatırım Kredileri

Esnaf ve sanatkarlarımıza işyeri ve taşıt alımına yönelik ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yönelik olarak 1.500.000.-TL'ye kadar ESKKK kefaleti veya kefaleti olmaksızın kullanabilecekleri Yatırım Kredisi imkanı.

İşyeri Edindirme Kredisi:

İşyeri satın alımına yönelik olarak
120 aya kadar vadeli (aylık ve 3 aylık ödeme seçenekleriyle)
Azami 1.500.000.-TL limitli

TAŞIT EDİNDİRME KREDİSİ:

Ticari faaliyetlerde kullanılacak sıfır kilometre araç (otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, midibüs, otobüs vs.) alımlarına yönelik
84 aya kadar vadeli (aylık ve 3 aylık ödeme seçenekleriyle)

ARAÇ ALIMINDA ESNAFA ÖTV MUAFİYETİ

Taşımacılık yapan esnaf, aynı cins ticari aracını yenilerken ÖTV yani özel tüketim vergisi ödemeyecek.

Sıfır araç kredisi hakkında tüm detayları paylaşan Erdoğan, sözlerini "Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnaflarımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" ifadeleriyle sonlandırdı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.