100 MW'lık elektrik için el sıkıştılar
İmzaları Akenerji adına Genel Müdür Ahmet Ümit Danışman, Polat Enerji adına da Genel Müdür Zeki Eriş attı. Her iki şirketin de ilgiyle izlediği imza...
İmzaları Akenerji adına Genel Müdür Ahmet Ümit Danışman, Polat Enerji adına da Genel Müdür Zeki Eriş attı. Her iki şirketin de ilgiyle izlediği imza töreninde katılımcılara hitap eden Ümit Danışman, üretim kapasitesinden fazla satış yapabilmek için ticari bir platform oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.
Akenerji Genel Müdürü Danışman, "Elektrik maliyetlerini düşürmek isteyen müşterilerimizden gelen yoğun talebe binaen enerji tedarik portföyümüzü büyütmek ve onlara sunduğumuz enerjinin mümkün olduğunca yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olmasını istiyoruz. Pek çok sektörde olduğu gibi her üreticinin etkin bir satış ve pazarlama organizasyonuna sahip olması mümkün değildir. Biz, her ölçekte üreticiye özellikle de küçük üreticilere sahip olduğumuz satış ve pazarlama gücünü kullanarak, ilkesi 'Kazan-kazan' olan işbirliğinin kapılarını açıyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu ilk işbirliği Türkiye'de enerji piyasasının sıhhatli gelişimine büyük katkıyı yapacaktır." ifadelerini kullandı.
Anlaşmanın 31 Aralık'a kadar üretim kapasitesinin satın alınmasını öngördüğünün altını çizen Danışman, "Satın almaya konu enerji miktarı her yıl 62 ton yani yaklaşık 3 milyon ağaca eşdeğer karbon emisyonunun engellenmesi demektir. Dolayısıyla bu anlaşmayla müşterilerimize daha çok yeşil enerji sunma imkânı elde ediyoruz." dedi.
Üretim satın alma anlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Polat Enerji Genel Müdürü Zeki Eriş de "Büyüme stratejisinde kaynaklarını arttırmayı öngören ve yenilenebilir enerji portföyünü arttırmak isteyen, çevreci hedefleri olup ve ekonomik maliyetlerinin yanı sıra çevresel maliyetlerin de bilincinde olan ve bu konuda duyarlılık taşıyan Akenerji'yle işbirliği yapmak bizi mutlu ediyor." değerlendirmesini yaptı.
Polat Enerji'nin Tamamen yenilenebilir enerjiye yatırım için yola çıktığını anlatan Eriş, "Enerji Bakanlığı tarafından yayınlanan Strateji Belgesi'ne göre rüzgâr enerjisinde 2020 yılına kadar 20 bin MW kurulu güç öngörülüyor. Bu hedefe ulaşmak için her yıl 3 bin MW'ın üstünde rüzgâr elektrik santrali kurulu güç ilavesi gerektiğini göz önüne alırsak rüzgar santrallerinin ihtiyacı olan destek mekanizmalarının bir an evvel iyileştirilmesi gerektiği aşikardır." uyarısında bulundu.
Danışman ve Eriş konuşmaların ardından Polat Enerji'nin 100 MW'lık elektrik üretim gücünü içeren rüzgar santrallerinin tüm üretim kapasitesinin satın alınmasını öngören anlaşmayı imzaladı.
İmzaların ardından gazetecilerin anlaşmanın süresiyle ilgili sorularını cevaplayan Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, "Anlaşmayı 31 Aralık için yaptık. Ancak amacımız anlaşmanın daha uzun süreli olmasıdır. İşbirliği anlaşmasını Polat Enerjiyle yaptık, ama bununla sınırlı kalmayabiliriz. Diğer yenilenebilir enerji şirketleriyle ortaklıklara hazırız." karşılığını verdi. Danışman, anlaşmayla ilgili fiyat açıklamalarının da söz konusu olamayacağını belirtti.
Danışman, rüzgar enerjisi lisanslarıyla ilgili bir soru üzerine de "Bu, 2007 den bu yana bitmeyen tefrikaya döndü. Yatırımcı için sıkıntılı bir durum. Herkes teminat mektubunu verdi. Ancak belirsiz durumlar var, nasıl sonuçlanır bilmiyorum. Lisanla ilgili konunun en kısa sürede netleşmesini, yatırımcının önünü görmesini diliyorum." dedi.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.