26 Kasım'da işbaşı yapacaklar

26 Kasım'da işbaşı yapacaklar

Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim  Kurulunun talebi üzerine Yalova Valiliği tarafından düzenlenen  kaynakçılık ve elektrikçilik kurslarına...

Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim  Kurulunun talebi üzerine Yalova Valiliği tarafından düzenlenen  kaynakçılık ve elektrikçilik kurslarına katılan 389 kişinin, 26 Kasım'da  işbaşı yapacağı bildirildi.

Yalova Vali Yardımcısı M. Özay Peker, yaptığı yazılı açıklamada, Hersek  mevkisinde oluşturulan Altınova Tersane Bölgesi'ndeki tersanecilerin  talebi üzerine iş garantili kurslar düzenlediklerini belirtti.

Peker, ilk mezunların işe yerleştirilmeleriyle birlikte iş garantili  ikinci dönem kurslarının da başlatılacağını ve kursiyer sayısında  eksiklerinin bulunduğunu ifade ederek, işsiz gençleri kurslara katılmaya  davet etti. Altınova Tersanelerinde çalışmak üzere 2005 yılında Yalova Mesleki  Eğitim Merkezine kurs kayıtlarının yapıldığını anımsatan Peker, şunları  kaydetti:  "Kaynakçılık için bin 120, elektrikçilik için ise 361 kişi kursa gelmek  için başvuru yaptı. Birinci kurs döneminde 340 kaynakçı, 39 elektrikçi  kursu başarıyla tamamladı. Mezun olan bu kursiyerler 26 Kasım 2007  Pazartesi günü Yalova Mesleki Eğitim Merkezinde Altınova Tersane  Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin de  katılacağı toplantı sonunda işe başlayacak."

Peker, Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulunun istediği 340  kaynakçı ve 60 elektrikçi için ikinci kursun da düzenlendiğini  belirterek, "Bu kurslar için 760 kaynakçı ve 150 elektrikçi yedek  kursiyere çağrı mektupları gönderilmiştir. Bu çağrı mektupları sonucunda  195 kaynakçı ve 60 elektrikçi ikinci kursa başlamış bulunmaktadır.  Elektrikçilikten sayı tamamlanmıştır. Kaynakçılıktan ise çağrı mektubu  gönderilip kursa çağrılacak yedek kursiyer kalmamıştır" dedi.

 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.