7 günde, 280 milyon Euro’luk tekne satıldı

7 günde, 280 milyon Euro’luk tekne satıldı

İstanbul Boat Show’da sergilenen 87 ayrı tekneye toplamda 140 sipariş geldi. 7 gün süren fuarda 280 milyon Euro’luk tekne satıldı. En pahalı tekneleri...

İstanbul Boat Show’da sergilenen 87 ayrı tekneye toplamda 140 sipariş geldi. 7 gün süren fuarda 280 milyon Euro’luk tekne satıldı. En pahalı tekneleri ise Suudi Arabistan ve Azerbaycan’dan gelen işadamları ilgi gösterdi.

Geçtiğimiz hafta, Pendik Marintürk’te başlayan İstanbul Boat Show’da 87 ayrı tekneye toplamda 140 sipariş geldi. 7 gün boyunca süren fuara yoğun ilgi gösteren İngiliz, Ortadoğulu ve Türk tekne severler, bu süre içinde toplam 280 milyon Euro’luk alım yaptılar. Fuarın en pahalı teknesi olan Princess ise 12 milyon Euro’luk fiyatını ödeyen Suudi Arabistanlı bir işadamına satıldı. 9 milyon Euro’luk Cobra bir İngiliz ve Türk işadamı tarafından sipariş edilirken, 8 milyon Euro değerindeki Merlin’e ise Azeri işadamları talip oldu. Bu yıl fuara kalabalık bir giriş yapan katamaran ailesi ise 7 günde 6 adet satılarak başarılı bir sonuca imza attılar.

Petrol şeyhi aldı

Fuarın en fazla ilgi gören Mega yatları ise farklı ülkelerden talipleri ile sipariş görüşmeleri yapma fırsatı buldu. Fuara geç gelen 12 milyon Euro’luk Princess, Suudi Arabistan’lı bir petrol şeyhi tarafından satın alındı. Bir başka mega yat Cobra, fantastik sunumu sayesinde ilgi odağı oldu. Cobra’ya Türkiye’den Elif Dürüst talip olurken ismi açıklanmayan bir İngiliz işadamıyla büyük oranda satış için yol alındığı öğrenildi. Türk işadamları arasından da Adnan Polat, Halit Narin ve Yalçın Sabancı da kendilerine birer tekne aldılar. Fuarda dikkat çeken bir başka mega yat Merlin, yelkenli oluşuyla özellikle deniz tutkunlarının ilgi odağı oldu.

Beklentinin altında

Boat Show bu yıl krize rağmen iyi bir performans sergilerken, yine de beklenen satış hasılatına ulaşılamadı. Fuar organizatörleri, 7 gün süresinde 280 teknenin sergileneceği fuarda, 500 milyon Euro civarında hasılat elde edileceğini tahmin ediyordu. Ancak fuarda toplam 140 tekne, megayat, yelkenli ve katamaran siparişi alınarak 280 milyon Euro hasılat elde edilip, beklentiye ulaşılamadı.

www.loijport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.