ABB’nin EGO otobüsleri Esenboğa Havalimanı’na alınmıyor

ABB’nin EGO otobüsleri Esenboğa Havalimanı’na alınmıyor

Yüzde 50 daha ucuz ücretle taşımacılık yapan EGO araçlarının seferleri, havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi. Otobüsleri kullanıp mağdur olanlar yürüyerek havalimanına ulaşmaya çalıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması ve hizmet vermeyecek olması nedeniyle harekete geçti. EGO Genel Müdürlüğü; 5 Nisan (dün) gece saatleri itibarıyla AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı güzergâhında 442 hat numaralı otobüslerle yaklaşık yüzde 50 uygun ücretle 20 TL’ye hizmet vermeye başladı.

Süreç devam ederken, EGO’nun iniş-biniş noktalarının belli olması ve kaos yaşanmaması adına yer tahsisi talepli resmi yazılarına Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü cevap vermedi. Yüzde 50 daha ucuz ücretle taşımacılık yapan EGO araçlarının seferleri, havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi. Otobüsleri kullanıp mağdur olanlar yürüyerek havalimanına ulaşmaya çalıştı.

‘BELKOAİR KANUNSUZ TAŞIMACILIĞA DEVAM EDİYOR’

Konuya dair açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, "EGO otobüslerimizin Esenboğa Havalimanı'na girişleri, yasal gerekçe olmadan engelleniyor. Uygun fiyatla ulaşım hizmeti alan halk, giriş kapısında otobüsten indiriliyor, peronlara valizleriyle yürümek zorunda kalıyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özel BelkoAir firmasının ihale süresi doldu. Havalimanına hizmet vermeye başlayan EGO’nun, mevzuat açısından hiçbir engeli yok. İniş-biniş noktalarının belli olması adına yazdığımız resmi yazılara ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi cevap vermiyor. BelkoAir firması ise UKOME kararına aykırı bir şekilde yolcu taşımaya devam ediyor. Ankara Zabıtası, bu kanunsuz işleme müdahale ediyor. Konunun takipçisi olacağız.”

TEPKİLER ÜZERİNE EGO OTOBÜSLERİ ÜST KATA ALINDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Gültekin, tepkiler üzerine EGO otobüslerinin Esenboğa Havalimanı’nın üst katına alındığını fakat alt katından yolcu alınmasına izin verilmediğini belirterek yeni bir açıklama yaptı ve şunları kaydetti: “Tepkiler üzerine EGO'lar havalimanına alındı ama bu kez de alt kattan yolcu alınmasına izin verilmiyor. UKOME kararı kanunsuzca çiğneniyor. Gökçek döneminin en kârlı özelleştirmelerinden olan firma korunurken, devlet kurumunun otobüsleri görevini yapamıyor!”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.