Akaryakıta yakın takip

Akaryakıta yakın takip

Tavan fiyat süresinin dolmasının ardından, akaryakıt fiyatlarının artmaması için kolları sıvayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), fiyat takibine...

Tavan fiyat süresinin dolmasının ardından, akaryakıt fiyatlarının artmaması için kolları sıvayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), fiyat takibine ilişkin yeni bir kurul kararı taslağı yayınladı.

Söz konusu karar ile petrol piyasasında fiyatların takibinin daha etkin yapılması amaçlanıyor. Rafineri ile pompa fiyatının uluslararası piyasalardaki göstergelere göre oluşup oluşmadığının takibine yönelik kriterler belirlenip, dağıtıcı ve bayi payı için karşılaştırmada dikkate alınacak ülkelere açıklık getiriliyor. Böylece pompada, tüketiciye aşırı kâr içeren fiyatların uygulanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. EPDK, “Akaryakıt Fiyatlarının Takibine İlişkin Kurul Kararı Taslağı”nı görüşe açtı. Düzenlemeyle, akaryakıt fiyatlarının oluşumunda baz alınan Akdeniz Çanağı ülkeleri yerine, yeni ülkelerin baz alınması öngörülüyor. Türkiye, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde en yakın piyasa olan Akdeniz Çanağı ülkelerini yani Fransa, İspanya, İtalya ve Yunanistan’ı baz alıyordu. Ancak taslakta, Almanya, İngiltere, İtalya ve Fransa’daki ürün fiyatları ve bileşenlerinin takip edilmesi öngörülüyor. Türkiye fiyatları ile baz alınan bu fiyatlar arasında büyük oranda farklılıklar tespit edilirse, EPDK dağıtım şirketlerini uyarıyor. Uyarıya rağmen fiyatlarda düşüş olmaması durumunda EPDK, tavan fiyat uygulayıp bu süreçte benzin ve motorinde fiyatı kendi belirleyebiliyor. Akaryakıt sektörü temsilcileri, söz konusu kararla akaryakıt piyasasının fiyat anlamında da regüle hale geleceğini kaydederek, “Akaryakıt fiyatlarını belirleyen dört ülke var. Yunanistan ve İspanya’yı çıkardık, İngiltere ve Almanya’yı koyduk yeni ülkeler olarak. EPDK, ‘Bunun ortalamasını alırım, dört ülkenin marjıyla kıyaslarım, uygun olmazsa, lisans iptaline kadar giderim’ diyor. Almanya ve İngiltere piyasaları Türkiye’den çok farklı. Bayii ağı yok, istasyon başına satış Türkiye’nin ortalama 2.5 katı, daha fazla sayıda rafineri var, ikmal noktaları daha çeşitli, şirketlerde dikey bütünleşme var” dedi.

Hürriyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.