Alfa Romeo Giulietta'ya 5 yıldız
100 yıldır global otomotiv endüstrisine her dönem damgasını vurmayı başaran İtalyan üretici Alfa Romeo’nun lüks kompakt sınıftaki yeni temsilcisi...
100 yıldır global otomotiv endüstrisine her dönem damgasını vurmayı başaran İtalyan üretici Alfa Romeo’nun lüks kompakt sınıftaki yeni temsilcisi Alfa Romeo Giulietta, Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alarak en güvenli otomobiller arasına adını yazdırmayı başardı. 2009 yılında yenilenen ve daha da zorlaştırılan değerlendirme kriterlerine göre 100 üzerinden 87 puan almayı başaran Alfa Romeo Giulietta, aynı zamanda gelmiş geçmiş en güvenli kompakt otomobil modeli unvanını da elde etmiş oldu. Önden çarpma testleri sonucunda Yetişkin Yolcu Korumada % 97, Çocuk Yolcu Korumada % 85, Yaya Korumada % 63 ve Güvenlik Desteği alanında % 86 puan alan Alfa Romeo Giulietta, yüksek aktif ve pasif güvenlik özelliklerine sahip olduğunu açık biçimde ortaya koydu.
Standart olarak sunulan altı hava yastığı [İkisi Çok Aşamalı Hava Yastığıdır (Multistage)], çift ön gergili ve yük sınırlayıcılı üç noktalı emniyet kemeri ile kaza anında başın ileri geri hızla hareketine bağlı olası bir travmanın etkilerini azaltmak amacıyla baş dayamaları yolcuların başlarına yaklaştıran ve ön koltukların arkalıklarına yerleştirilmiş, ikinci nesil yeni bir tertibat olan SAHR (Kendiliğinden Hizalanan Baş Dayama) gibi güvenlik ekipmanları, Alfa Romeo Giulietta’da sunulan toplam koruma kalkanının birer kanıtıdır. Koltuklara ve direksiyon kolonuna ek olarak, gövde, kapılar ve kokpit paneli traversinin sunduğu yolcu ve yaya koruma konusundaki katkı da unutulmamalıdır. Tüm bu tertibatların etkinliği, yapısal birliği ve bunun sonucunda da otomobilin çarpıştığı aracın ya da engel türü ne olursa olsun önden çarpma durumunda verilen tepkide de bir örnekliği garanti eden üç yük çizgili ön yapı tarafından azami düzeye çıkarılmaktadır.
Alfa Romeo Giulietta’da sunulan Yokuş Kalkış Desteği (Hill Holder), çekiş kontrolü ile destekli panik frenleme, gaz pedalı serbest bırakıldığında tekerleğin kilitlenmesini önleyen MSR sistemi, DST (Dinamik Direksiyon Torku), kendinden kilitli diferansiyeli elektronik olarak simüle eden Elektronik Q2 ve gaz pedalının serbest bırakıldığını fren sistemine bildirerek, müdahale süresinin ve sonuç itibarıyla da fren mesafesinin kısaltılmasını sağlayan yepyeni Prefill (Ön-dolum) sistemi gibi kilit işlevleri yöneten Araç Dinamiği Kontrol Sistemi gibi unsurlarda 5 yıldızlı güvenlik sonucuna ulaşılmasında büyük rol oynadı.
Euro NCAP Testleri Hakkında:
Euro NCAP’in uyguladığı standart çarpışma testleri, 4 ayrı bölümden oluşmaktadır. İlk iki aşamada, 64 km/s hızla yüzde 40 örtüşmeli önden çarpma ve 50 km/s hızla deforme olabilen bir bariyere yandan çarpma kriterleri uygulanmaktadır. Yan çarpışma testleri ise 29 km/s hızla yandan B sütununa gerçekleştirilen darbeyle ölçümlenmektedir. Bu çarpışma testleri sırasında araç içerisinde sürücü ve yolcuların güvenliği de ve yaralanma riskleri de değerlendirilmiş oluyor. Euro NCAP’in güvenlik kriterlerini ortaya koyan son testini ise yaya güvenliği oluşturuyor. Impactor adı verilen bir manken, 40 km/s hızla giden bir otomobile çarptırılmaktadır. Böylelikle gündelik hayatta, araçların yetişkin ve çocuklara çarptığı kazaların simüle edilmesi sağlanabiliyor. Manken üzerinde çarpılan bölgeler ise bacak, bacağın üst kısımları, çocuklarda kafa bölgesi ve yetişkinlerin kafa bölgesi olarak dört ayrı bölümde incelemeye alınıyor.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.