Antalya'da milyon dolarlık yat satışı gerçekleşti

Antalya'da milyon dolarlık yat satışı gerçekleşti

Kentte son 10 yılda Arap, Rus, Avrupalı ve ABD’li zenginlere toplam 342 milyon dolar değerinde 203 yat satışı yapıldı. Antalya Serbest Bölgesi’nde faaliyet...

Kentte son 10 yılda Arap, Rus, Avrupalı ve ABD’li zenginlere toplam 342 milyon dolar değerinde 203 yat satışı yapıldı. Antalya Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren 52 yat firmasının 2002’den bugüne kadarki süreçte mavi sularla buluşturduğu ultra lüks yat sayısı 203’e ulaştı. Sektör, aralarında Tony Schumacher, Arap şeyhleri ve zengin işadamları ile Rus, Avrupalı ve ABD’li zengin işadamlarının bulunduğu müşterilere yapılan ultra lüks yat satışlarından, 342 milyon dolarlık girdi sağladı.

SEKTÖR KAN KAYBEDERKEN ANTALYA'NIN YILDIZI PARLIYOR

2011 yılında 7 metreden 43 metreye kadar değişik boylarda 16 yat üretildiğini kaydeden Antalya Serbest Bölge A.Ş. (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, dünya genelinde baş gösteren ekonomik krize rağmen 2012 yılında yat üretiminde artış olacağını söyledi. Gürses, 0-23 metre arası 10 adet, 24-39 metre arası 15 adet ve 40 metre üstü 5 adet olmak üzere toplam 30 yatın 2012 yılında sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Dünyada yat sektörü kan kaybederken Antalya Serbest Bölgesi’nin ön plana çıktığına değinen ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, şöyle devam etti:

"Tuzla ve Bodrum geriliyor. Onlar bu süreci sıkıntılı geçirirken Antalya üzerine artılar koydu. Boylar artırıldı. Seri üretim yapan İtalya, ABD gibi dünyada ilk sıraları alan yat üreticileri ciddi anlamda ekonomik sıkıntıdalar. Hem kaliteli hem de maliyet avantajı yakaladığı için burası tercih edilmeye başladı."

Tanıtım ve reklam anlamında Serbest Bölge’de faaliyet gösteren firmaların yurt dışında fuarlara katıldığını belirten Zeki Gürses, "Bizim için en güzel reklam, ürettiğimiz yatlar, referansımız. Bunlar da görüldüğü zaman ilgi artıyor. Bir de bölgemizin organize bir bölge olması, üretici sayısının fazlalığı güven veriyor. Aynı zamanda burada bir iç disiplin, açık alanda üretim yaptırılmaması, çevre düzenine önem verilmesi özellikle yurt dışı yatırımcılar ve alıcılar için önemli bir artı değer" diye konuştu.

ASBAŞ’ın yatta ağırlık üretiminin yüzde 80’inin kompozit olduğunu belirten Genel Müdür Zeki Gürses, yat sektöründe 1500 kişinin çalıştığını, bölgede bakım onarım faaliyetlerinin de büyük aşama kaydettiğini söyledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.