Antalya,Yat'ta liderliğe koşuyor

Antalya,Yat'ta liderliğe koşuyor

ABD'den Avrupa'ya birçok ülkenin zengin işadamlarına yapılan ultralüks yatlardan toplam 48 milyon dolarlık gelir elde edildi. Dünyada ilk 3'te gösterilen...

ABD'den Avrupa'ya birçok ülkenin zengin işadamlarına yapılan ultralüks yatlardan toplam 48 milyon dolarlık gelir elde edildi. Dünyada ilk 3'te gösterilen Antalya'nın, dünya liderliğine ilerlediği belirtildi.

Dünyanın en önemli lüks yat üretim merkezleri arasında ilk 3'te gösterilmeye başlanılan Antalya Serbest Bölge'de, yat üretim firmalarınca bu yılın ilk 6 aylık döneminde 10 ultralüks yatın üretimi tamamlandı. Antalya Serbest Bölge A. Ş. Genel Müdürü Zeki Gürses, bu yıl içinde yapımı tamamlanan ve denize indirilen 10 yattan toplam 48 milyon TL gelir sağlandığını açıkladı. Genel Müdür Gürses, yat üretiminin yanı sıra, bakım- onarımda da dünyada dikkat çekmeye başlayan Antalya'daki firmalar tarafından yine ilk 6 aylık dönemde 11 ultralüks yatın bakım ve onarım işlemlerinin bitirilerek, sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Yıl sonuna kadar denize indirilen ultralüks yat sayısının 20'yi bulmasını beklediklerini belirten Zeki Gürses, Antalya'nın lüks yat sektöründe hem imalat hem de bakım ve onarım açısından çok büyük talep görmeye devam ettiğini dile getirdi. Gürses, dünyada ilk üçte gösterilen Antalya'daki sektörün gösterilen ilgi ile dünyanın en iyileri arasında yer bulduğunu ifade etti. Bu yıl içerisinde mavi sularla buluşturulan yatlar ise şöyle:

"Vanelli Yatçılık'a ait 23 metre kompozit Bianca. CMM Yatçılık firmasına ait 18 metre uzunluğundaki Solare isimli kompozit yat. Ares Yatçılık firmasına ait 7 metre boyundaki Ares 25 isimli kompozit yat. OCC Yat firmasına ait 12 metrelik kompozit Stanatis ve 9 metrelik Aloa 29 Rose isimli yatlar. Vicem Yatçılık'a ait 17 metre uzunluğundaki kompozit Vivere isimli yat, Pruva Ardos Yatçılık'a ait 24 metre ahşap yelkenli Shindla. TSMM Yatçılık firmasına ait 41 metrelik kompozit Boıamare ile Peri Yatçılık'a ait 41 metre kompozit Bibic too ve 29 metrelik bir kompozit yat. "

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.