Arabayla Balkan Turu Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

Arabayla Balkan Turu Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

Arabayla Balkan turu yapmanın en büyük avantajı ise Balkan ülkelerinin birbirlerine olan yakınlığı. Oldukça düşük maliyetlerle yapılacak bu tur hakkında her türlü detayı sizler için derledik

Balkan turu yapmak son dönemlerde oldukça popüler. Özellikle maceraperestlerin tercih ettikleri seyahat alternatiflerinden olan arabayla Balkan turu rahat zaman geçirmeyi seven, konforundan ödün vermeyen ve bol bol fotoğraf çekmek isteyenlerin tercihleri arasında yer almakta. Arabayla Balkan turu yapmanın en büyük avantajı ise Balkan ülkelerinin birbirlerine olan yakınlığı. Oldukça düşük maliyetlerle yapılacak bu tur hakkında her türlü detayı sizler için derledik. Siz de muhteşem Balkan ülkelerini keşfetmek için hazırlıklara hemen başlayın!

Balkan Gezisi Hazırlıkları

Balkan turunu araba ile yapmak için öncelikle hazırlığınızı yapmalısınız. Tur öncesinde mutlaka yapmanız gerekenler ise şöyle;

  • Arabayla vizesiz Balkan turu yapmayı planlamak tatil maliyetini önemli ölçüde düşerecektir. Bu sebeple öncelikle vizesiz gidilebilen Balkan ülkelerini tercih etmenizi öneririz.
  • Size en uygun yol rotasını çıkarmadan tüm detayları belirlemelisiniz.
  • Yeme ve içme gibi temel ihtiyaçlarınızı nerelerden karşılayabileceğinizi önceden öğrenmelisiniz.
  • Yemeklerin size yabancı gelme endişesi taşıyor veya bu konuda seçiciyseniz yanınızda mutlaka atıştırmalık bulundurmalısınız.
  • Konaklama ihtiyacınız için planınızı önceden yaparak gerekli rezervasyonlarınızı tamamlamalısınız.
  • Gideceğiniz ülkenin mevcut sağlık koşullarını önceden araştırmalısınız. Böylelikle salgınlara karşı önlem alma imkânı bulabilirsiniz.
  • Olası bir sorun karşısında nerelerden ve nasıl yardım alacağınızı önceden araştırmalısınız.
  • Gezi rotanızda meydana gelebilecek her türlü sürprize karşı hazırlıklı olmalısınız. Mesela ilk seyahat edeceğiniz ülkeye girememeniz durumunda diğer seçenekler için bir B planı oluşturmalısınız.
  • Başınıza gelebilecek herhangi kaza, yaralanma ya da hastalık gibi durumlara karşı yakınlarda yer alan hastaneleri araştırmalısınız.
  • Dönüş zamanınız için size en uygun olan rotayı tatile çıkmadan oluşturmalısınız.

Arabayla Balkan Turu Yapacaklar İçin Tavsiyeler

Araba ile Balkan turu yaparken herhangi bir sorun yaşamamanız için her türlü detaya yer verdiğimiz yazımız size büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Bu konu hakkında vereceğimiz en önemli tavsiyeler ise şu şekilde;

  • En ideal Balkan rotasını oluşturmak yola çıkmadan yapmanız gereken en önemli detaydır.
  • Balkan turunu araba ile yaparken en çok ihtiyaç duyacağınız şey internet olacaktır. Güzergahınız için navigasyon ve yol haritalarından faydalanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Arabayla yapılacak Balkan turunda saatler boyu araç kullanmak durumunda kalacaksınız. Bu da konsantrasyonunuzu dağıtabileceği için tek başınıza yola çıkmamanızı öneririz.
  • Hem zihinsel hem de fiziksel olarak az yorulmanız için gerekli molaları vermeniz veya aracı yanınızdaki kişilerle dönüşümlü kullanmanız faydanıza olacaktır.

Arabayla Vizesiz Balkan Turu

Bilindiği üzere birçok Balkan ülkesine vize almak koşuluyla giriş yapılmakta. Mesela Yunanistan ve Macaristan için Schengen vizesi almanız gerekmekte. Fakat yeşil pasaportunuz varsa sizden vize istenmeyecektir.

Bunların dışında Bulgaristan ve Hırvatistan ülkeleri de Schengen vizesi sahiplerini başka bir prosedüre gerek kalmadan kabul etmektedir. Arabayla rahat bir Balkan turu yapabileceğiniz diğer yerler ise Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya ve Kosova’dır.

Balkan Ülkelerinde Sınır Kapıları

Balkan ülkelerinin sınır kapılarında prosedür şu şekilde işlemekte;

  • Öncelikle Türkiye’den gerekli çıkış işlemleri tamamlanmakta.
  • Daha sonra gideceğiniz diğer ülke için gerekli giriş işlemleri yapılmakta.
  • Bu işlemleri arabanızdan inmeden elinizdeki pasaportları ve araba ruhsatını vererek rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

Balkanlar’da Arabayı Nereye Park Etmeli?

Arabayla Balkan turu yapmak isteyenler herkesin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri park konusudur. Balkan ülkelerinde aracınızı istediğiniz her yere park edemezsiniz. Aracınız için gereken park ücretini ödeyerek cama yapıştırmanız ve bir otoparka girmeniz yeterli olacaktır. Otopark ücretleri, bulunduğunuz bölgenin turistik bölge olup olmadığına göre değişkenlik gösterecektir. Yanlış yere park edilen araçlar ülkemizdeki gibi çekilmez. Tekerleklerine ilerlemesini önleyici bir kelepçe takılarak hareket etmesi engellenir.

Orta Çağ’dan Osmanlı’ya Geçmişin İzlerini Balkanlarda Sürün!

Balkanları gezmek, aslında biraz Anadolu’yu yeniden keşfetmek gibi. Kafanızı çevirdiğinizde Orta Çağ’dan kalma surları görebiliyorken, bir anda kendinizi Osmanlı’dan miras bir çarşıda bulabiliyorsunuz. Özellikle bu konuda Bosna Hersek öne çıkıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Mostar Köprüsü ile başlayabileceğiniz gezilerinize Osmanlı’dan kalma çarşıyı gezerek devam edebilirsiniz. Balkanlar dönüşü hediye alternatifi arayanlar için Mostar Çarşısı oldukça ideal bir seçim olabilir. Bu arada Balkanları keşfetmeye çıkmadan önce valizinize mutlaka deniz malzemelerinizi koyun. Bosna Hersek’teki Kravitse Şelalelerini görünce yanınıza şort almadığınız için pişmanlık yaşayabilirsiniz. Tabii mevsim koşulları elverdiği sürece Balkanlar gezileri sırasında ferahlayabileceğiniz birçok seçeneği böylelikle değerlendirebilirsiniz.

ADVERTORIAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum