Araplar, şimdilik İzmir Limanı'nın yarısına talip

Araplar, şimdilik İzmir Limanı'nın yarısına talip

Reuters, İzmir Limanı için Abu Dhabi Port (ADP) ile ortaklık görüşmelerinin sürdüğünü aktardı. BAE'li şirketin, Limanı'nın tamamını almak yerine, yüzde 50 ortaklık formülünü kabul ettiği ileri sürüldü.

Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bulunan İzmir Alsancak Limanı'nın işletmesi için Abu Dhabi Port (ADP) ile bir ortaklık kurma görüşmeleri sürerken, nihai anlaşmanın uzamasında bölgedeki rekabet ve kapasite şartlarının etkili olduğu belirtiliyor.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, geçen yıldan bu yana süren görüşmelerde, kurulacak bir ortak şirkete, İzmir Limanı ve Abu Dhabi emirliğine ait liman işletme şirketi ADP'nin ortak olması planlanıyor.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "Potansiyel başka alıcılarla da görüşüldü ancak ADP ile devam ediliyor. Anlaşmanın uzamasında bölgede değişen rekabet, kapasite şartları gibi unsurlar etkili oldu. Müzakereler sürüyor" dedi.

BAE'li şirketin, Limanı'nın tamamını almak yerine, yüzde 50 ortaklık formülünü kabul ettiği ileri sürüldü.

İZFAŞ tarafından düzenlenen 3. İzmir Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı'nda Başkanlar Oturumu'nda Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Başkanı Hamdi Erçelik, İzmir Alsancak Limanı'nın tamamı yerine yüzde 50 hissesinin özelleştirilmesi için anlaşmaya varıldığını söyledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.