Aras Kargo’dan e-İhracatı kolaylaştıracak yeni platform

Aras Kargo’dan e-İhracatı kolaylaştıracak yeni platform

Aras Kargo, tüm işletmeler için e-ihracatı kolaylaştıracak yeni platformu Aras Global’i duyurdu.

Bu yenilikçi platform, her ölçekten e-ticaret şirketleri ve bireysel kullanıcıların tek bir site üzerinden farklı lojistik sağlayıcılardan fiyat ve gönderim zamanı almasına olanak tanıyor. Ayrıca, dünyanın önde gelen e-pazaryerlerine tam entegrasyon ile ürün gönderimini daha kolay hale getiriyor.

Türkiye’nin E-İhracat Potansiyeli Açığa Çıkıyor

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo şirketi Aras Kargo, Türkiye’nin e-ihracat potansiyelini artıracak yeni hizmetini duyurdu. Şirketin yeni kurduğu Aras Global platformu, her ölçekten e-ticaret şirketi ve bireysel kullanıcıların tek bir site üzerinden farklı lojistik sağlayıcılardan anında fiyat ve gönderim zamanı alabilmesini sağlıyor. Aras Global altyapısı, yurt dışına e-ihracat yapmayı ve kargo göndermeyi kolaylaştırıyor.

Ramazan Altınay: “E-ticaret Firmalarını Lojistik Partnerlerimizle Buluşturuyoruz”

Aras Kargo Uluslararası İşler, İş Geliştirme ve Strateji Başkanı Ramazan Altınay, Worldef İstanbul 2024 e-ticaret fuarında gerçekleşen lansmanda şu sözleriyle Aras Global’in yenilikçi platformunu tanıttı: “Aras Global, tüm lojistik partnerlerimizi ve e-ticaret firmalarını tek bir çatı altında buluşturarak, pürüzsüz bir entegrasyon ile bütünsel bir kargo gönderim süreç yönetimi sağlıyor. Bugün itibarıyla arasglobalcargo.com adresli sitemizi canlıya alarak hizmet vermeye başladık.”

Global E-Pazaryerleri ile Entegre

Platforma ilişkin bilgiler veren Altınay, şunları ekledi: “Platformumuz, kurumsal iş ortaklarımızın sistemlerine tam entegrasyon ile süreç yönetimine verimlilik ve kolaylık sağlayacak. İlk etapta dünyanın en popüler e-pazaryerleri olan Etsy, Amazon ve eBay ile iş birliğimizi başlattık. Türkiye’den kargo göndermek isteyen e-ihracat firmaları ve bireysel kullanıcılar, Aras Kargo’nun global ölçekli lojistik partnerleri olan FedEx, UPS, DHL ve Starex Global’in yanı sıra Aras Kargo’nun farklı destinasyonlara yönelik çözümleri sayesinde anında fiyat ve gönderim zamanı bilgisi alarak süreçlerini yönetebilecekler.”

Doğu Avrupa’da Ucuz ve Sürdürülebilir Kargo Hizmeti

Aras Kargo, 2023 yılında Azerbaycan’ın önde gelen kargo şirketi Starex’in %75 hissesini alarak ülkede Aras Kargo Global markası ile hizmet vermeye başladı. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarıyla iş ortaklığı yapan ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 5 milyon adet kargoyu Azerbaycan’a taşıyan Aras Kargo, uzun vadede Azerbaycan’ın lider kargo şirketi olmayı hedefliyor. Ayrıca, Avusturya Postanesi’nin Orta ve Doğu Avrupa’daki sekiz ülkesindeki iştirakleri ile iş birliği içinde, Slovenya, Slovakya, Hırvatistan, Macaristan, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek ve Bulgaristan’a ucuz ve sürdürülebilir kargo hizmeti sunmayı planlıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.