Arkas Bayk Cup'ın şampiyonu belli oldu

Arkas Bayk Cup'ın şampiyonu belli oldu

Arkas By Farr Lemon teknesinin birinciliğiyle sonuçlanan mücadeleden sonra, ekipler uzun ve zorlu geçen haftanın sonunda yorgunluklarını ödülleriyle unuttular.Denizcilik...

Arkas By Farr Lemon teknesinin birinciliğiyle sonuçlanan mücadeleden sonra, ekipler uzun ve zorlu geçen haftanın sonunda yorgunluklarını ödülleriyle unuttular.

Denizcilik sektöründe farklı alanlarda hizmet veren iki öncü firmanın güçlerini ve deniz tutkularını bir araya getirerek organize ettiği Arkas Bayk Cup, sahip olduğu destekle yılın en görkemli ve başarılı yarışları arasında yer alıyor. Uluslararası taşımacılık ve denizcilik sektörünün öncü kuruluşlarından Arkas Holding içinde “deniz”i barındıran tüm alanlara katkı sağlamaktan mutluluk duyuyor. Geçen yıl da sponsor olduğu yarışın şampiyonu olan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ve ekibinin By Farr Lemon isimli teknesi, bu önemli yarışın iddialı teknelerinden biriydi ve şampiyonluğu kazandı.

Milta Bodrum Marina; Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü’nün kuruluşuna ve sürdürülebilirliğine verdiği desteğin yanı sıra yelken sporu ve sporcularına sağladığı imkânlarla, son on yıl içinde birbirinden görkemli başarılara ve ilklere imza atmayı başarmıştır. Bodrum’da yarattığı 12 aylık turizm potansiyeli sayesinde hem belde hem de ülke genelinde önde gelen yatırımların liderliğini yapmış, ARKAS BAYK CUP iş birliği ile de etkinliklerine devam etmektedir.

Ege kıyılarını “dostluk” etabıyla bir araya getiren ARKAS BAY CUP, bu yıl da yelken severlerle iki kıyıyı birbirine bağladı. Bodrum’un uzun rüzgârlı yaz günlerinde; 250'ye yakın yarışçısıyla 27 Temmuz'da gerçekleştirdiği açılış gecesiyle start alan yarış, 4 gün süren uzun coğrafi rotaları ve koy içi şamandıra yarışlarıyla dolu yarış programını 31 Temmuz'da gerçekleştirdiği ödül gecesiyle tamamladı. Yarışın her gecesi için ayrı gece etkinlikleri düzenlenen organizasyonda ekipler dolu dolu bir haftayı geride bıraktı.

27 Temmuz Çarşamba günü Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi’nde yapılan Açılış Kokteylinin ardından; yarış 28 Temmuz’da 25 tekne katılımıyla start aldı. Bodrum açıklarında kurulan hattan start alan ekipler, Kargı ve Çelebi adları etrafından birer tur döndükten sonra Kos adsı önünde hazırlanan finish hattında birinci günü tamamladılar. İlk gün 21 millik rotada 22-24 knot rüzgarla mücadele eden ekipler Kos Marina'nın kendileri için hazırladığı "Hoşgeldiniz" partisine katılarak, Yunan yemeklerinin ve yerel danslarının tadına vardılar.

Yarışın ikinci gününde Kargı adası önünde hazırlanan hatta buluşan yarışçılar, start düdüğü ile Mersincik'e yöneldiler. Mersincik önünden dönerek Kara Ada'ya ardından da Bodrum limanı açıklarında kurulan finish hattına yönelen tekneler, yaklaşık 31 mil süren bu uzun coğrafi rotayı 22 knot rüzgarla bitirdiler. İkinci günün akşamında Mandalin Bar'da organize edilen partide, yorgunluklarını atan yarışçılar, Mandalin Bar'ın eşsiz manzarası ve canlı müzik performansları ile bir sonraki etap için gerekli motivasyonu topladılar.

Üçüncü güne yarışın koy içi şamandıra mücadeleleri ile start alan ekipler, hazırlanan üçgen şamandıra hattında 16-17 knot rüzgarla hızlı ve sorunsuz olarak tamamladılar. Ekipler yarışın üçüncü akşamında Porta Restoran'ın sakin ve huzurlu ortamında düzenlenen "pizza-şarap" organizasyonunda bir araya gelerek hem yarışın yorgunluğunu attılar hem de İtalyan pizza çeşitlerinin tadlarına baktılar.

ARKAS BAYK CUP'ın son gününde 14- 16 knot rüzgarda hazırlanan sosis şamandıra etabında son mücadelelerini veren yarışçılar, gece Milta Bodrum Marina lift alanında hazırlanan görkemli kapanış ve ödül gecesinde doyasıya eğlendiler. ARKAS BAY CUP 2011'in birincisi ARKAS FARR LEMON teknesi olurken ikincisi, DRAGUT teknesi üçüncüsü ise TUKCELL ALİZE MATRAK tekneleri oldu.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arcas skipperliğindeki teknede yarışan Yiğitcan Gülle, Altuğ Şenermen, Mert Oruz, Cenk Değer, Funda Düzgün, Varol Altun, Tolga Yağlı, Serkan Yapan, Serhat Altay, Tayfun Erey sahneye çıkarak şampiyonluk kupasını kaldırdı.



LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.