Arkas'tan eğitime destek

Arkas'tan eğitime destek

Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş. Deniz Ticaret Filosu Genel Müdürü İbrahim Kontaytekin ve DEÜ Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Prof....

Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş. Deniz Ticaret Filosu Genel Müdürü İbrahim Kontaytekin ve DEÜ Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güldem Cerit arasında bağış için DEÜ Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulunda imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kontaytekin, üniversite ve özel sektör işbirliği çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini belirterek, ''Bilgisayar Temelli Gemi Yönetim Sistemi'' dersi açılması için deniz ticaret filosunda kullandığı ''Shippernetıx'' yazılımını bağışladıklarını söyledi.

Dersin tüm eğitimleri ve teknik desteğinin, yazılımı geliştiren Global Sistem Danışmanlık tarafından verileceğini ifade eden Kontaytekin, ''Gelişen Türk deniz ticaret filosunun yetişmiş insan kaynağı açığını kapatmayı amaçlayan özel sektör- üniversite işbirliğinin yeni bir örneği, DEÜ Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu, Arkas ve Global Sistem Yazılık Danışmanlık tarafından yürütülüyor'' diye konuştu.

Cerit de, ''Shippernetix Gemi Yazılım Sistemi''nin bağışlanmasıyla, geleceğin denizcilerine sektörde günden güne önem kazanan teknolojiyi yakalamaları için fırsat sunulduğunu belirterek, ''Shippernetix yazılım programı 'Bilgisayar Temelli Gemi Yönetim Sistemi' dersi adıyla tüm öğrencilere okutulacak. Shippernetix yazılımı, seminerlerle öğretim üyelerine tanıtıldı'' dedi.

Global Sistem Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Haydar Koçak da sistemin, gemi-ofis arası online iletişimi, dokümantasyonu ortadan kaldırarak, zaman tasarrufunu, gemiler seyir halinde iken günlük stok miktarlarını, bakım işlerini, yedek parça, kritik ekipman ve emniyet malzeme takibini, uygunsuzluk kayıtları, denetlemeler, kaza raporları, emniyet toplantı kayıtları, kullanıcılar arasında düşük maliyetli mesajlaşma, gemi ajandaları ve kaptan kasa hesap takipleri gibi kolaylıklar sağladığını söyledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum