Armatörlerden 9 milyar dolarlık navlun açığına önlem!
Büyük Tonaj Armatörleri Kriz Değerlendirme 1. İstişare Toplantısı’nda, ilk adımı atılan Bilgi Paylaşım Platformunun, 9 milyarlık navlun açığının...
Büyük Tonaj Armatörleri Kriz Değerlendirme 1. İstişare Toplantısı’nda, ilk adımı atılan Bilgi Paylaşım Platformunun, 9 milyarlık navlun açığının kapatılmasındaki rolüne dikkat çekildi.
Büyük Tonaj Armatörleri Kriz Değerlendirme 1. İstişare Toplantısı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalışkan’ın katılımıyla İstanbul Swissotel de yapıldı. Türk deniz ticaret filosunun büyük tonaj sorunlarının ayrıntılı, şeffaf ve çözüm odaklı konuşulduğu toplantıya yaklaşık 200 gemiyi kontrol eden 20 firma temsilcisi bir araya geldi. Toplantıda, gelecekteki büyük tonaj armatörlerin birlik ve bütünlüğünün temellerinin atıldı.
Moderatörlüğünü Suat Hayri Aka’nın yaptığı toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalıştan’ın yanı sıra kamu ve özel sektörün öncü kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Türk armatörlerin global pazar payının artırmak, gemi sahiplerinin rekabet gücünü artıracak politikalar üretmek, dünya piyasalarına ve şartlarına göre pazarlarda rekabet ve söz sahibi olma payının arttırılması yönünde ortak stratejileri oluşturmak, gemi adamlarının işletmelere olan iyi etkilerini ve verimliliklerini arttırabilmek için ortak insan kaynağı ve iyileştirme personel politikaları belirlemek, teknik ve ticari işletme kalitesinin arttırılması, maliyeti düşürücü ortak tedarikçiler belirlemek ve rekabetçi piyasa şartlarının daha kontrol edilebilirliğini arttırmak için Ortak Bilgi Alışverişi Platformu oluşturmak, hangi şartlarda ‘’Laid Up’’ kararının alınabileceği ve nasıl birlikte hareket edileceği gibi konular masaya yatırıldı.
Navlun açığımızın 9 milyar dolar olduğuna vurgu yapılan toplantıda, dünyada Türk gemilerinin adet bazında yüzde 3,9 seviyelerinde olduğu ve tonaj bazında sadece yüzde 1,9 a etkisi olduğu hatırlatılarak bu rakamların iyileştirilmesi için Analitik Verilerin toplanmasının ve Bilgi Paylaşım Platformunun Önemine vurgu yapıldı. Toplantıda ayrıca, KGF’nin işletme kredisi açısından kullanılabilirliği, bankalar ile olan durumların yeniden yapılandırılması, PSC sonrası idarece uygulanan para cezalarının yeniden değerlendireceği, stratejik sektörler içinde teşvik mekanizmalarının iyi değerlendirilmesi ve yönetilmesi, denizcilik Kültürünün önemi, değişken olmayan sabit personelleşmenin işletmelere olası faydası gibi konular da gündeme geldi.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.