‘Artı’ları saymakla  bitmeyen firma: Artı FE

‘Artı’ları saymakla bitmeyen firma: Artı FE

 Artı FE adını duyunca insanın aklına “artısı ne?” gibi bir soru geliyor. Ancak biraz yakından bakınca, 13 temsilcilik ve 8 distribütörlük gibi...

 

Artı FE adını duyunca insanın aklına “artısı ne?” gibi bir soru geliyor. Ancak biraz yakından bakınca, 13 temsilcilik ve 8 distribütörlük gibi büyük bir sorumluluğun altından kalkan firmanın isminin artıyla başlaması o kadar da şaşırtıcı değil. Treyler alanında müşterilerine her türlü tedariği sağlayan Artı FE, önceleri üretimdeymiş. 24 yıllık ömrünün son 10 yılında treyler ve çekiciler için yedek parça, sistem tedariği konusunda temsilcilik ve distiribütörlükleri bünyesinde toplamış.

Firmanın Genel Müdürü Selçuk Akman’a hangi ürünleri müşterilere ulaştırıyorsunuz dediğimizde “hangisinden başlayayım” diye gülüyor. Önce ADR’den bahsediyor Akman. “Tanker dolum tesisi var. Bu sistemler ADR dediğimiz kaza sırasında oluşan çarpma, yanma gibi hasarlara karşı dayanıklılık konusunda test edilmiş alttan dolum sistemleridir. Siz mesela tanker imalatçısısınız. Havuzunu yaptınız bu cihazlara ihtiyaçlarınız var” diyor.

2012’de patlama yapacak ürün

Genel Müdür Selçuk Akman kendileri için en önde gelen distribütörlüğün ise Alman fren sistemi Dabco olduğunu söyledi. Bunun dışında önemli miktarda Saf’ın  dingil ve yedek parçasını ithal ettiklerini kaydeden Selçuk Akman, kayar çatı sistemleri, plastik ve metal takım dolaplarını İtalya’dan aldıklarını dile getirdi. Treylerlerin taban tahtalarını da yine Almanlardan aldıklarını belirten Genel Müdür Akman, Makersan’dan da mekanik ayakları tedarik ettiklerini dile getirdi.

Selçuk Akman anlattıkça sizin de gözünüzde bir treyler lego gibi birleşti öyle değil mi? Ancak Akman anlatmaya devam ediyor:

“Alman Delhighned firmasının da Türkiye temsilcisiyiz. Bu firma yalnız treyler için değil panelvanlar için de iç döşeme ve kaplama yapıyor.”

İç döşemeleri kit olarak Türkiye’ye getirdiklerini anlatan Akman bu üründen oldukça ümitli. Pazara yeni giren ürünün 2012 sonunda satış patlaması yaşayacağını öne sürüyor.

SADECE TREYLER DİSTRİBÜTÖRLÜĞÜ YOK

Treyler üretiminde kullanılan ayar sistemlerini de sözlerine ekleyen Artı FE Genel Müdürü, “artı” diye devam ediyor. Artı Fe’nin alanı treylerle sınırlı değilmiş. Mesela ticari araç filtrelerinin uzman markası Donaldson’dan onlar ithal ediyor. Amerikan menşeili firmanın ürünlerini Belçika’daki merkezden Türkiye’ye getiriyorlar. Selçuk Akman, Daf, Volvo ve Renault’nun da orjinal fren sistemi üreticisi firmanın, Türkiye ayağında bayiler aracılığıyla dağıtım yaptıklarını söyledi.

 Artı FE yöneticisine “bu kadar ürünü nereye koyuyorsunuz?” diye sorduğumuzda bize Hadımköy’deki 13 bin metre karelik tesislerimizde hem depolama hem de üretim yaptıklarını anlatıyor:

“Havalı süspansiyon körükleri var; amartisörleri üretiyoruz Hadımköy’de. Bazı treylerle ilgili sac parçaları da yapıyoruz. Merkezimiz Hadımköy’de Yedpa Ümraniye’de bir şubemiz var. Konya’da bir satış temsilcimiz var yerleşik. Ve bütün türkiye’de satış ağımızla bu ürünlerin satış ve pazarlamasını yapıyoruz.”

STOĞUMUZ 2 MİLYON EURO DEĞERİNDE

Hadımköy’deki depolarında 7 bin çeşit ürün bulunduğunu belirten Selçuk Akman, güncel stoklarının ortalama 2 milyon euro ettiğini söyledi. Selçuk Akman yalnızca Türkiye’ye değil yurtdışına da hizmet sunduklarını kaydetti. Akman şöyle konuştu:

“Firmanın sahibi Çetin Nuhoğlu’nun ablasının oğlu Olgun Hacıalioğlu’dur. Kendisi aynı zamanda Ulus Trans’ın da sahiplerindendir. Firmamız Tırsan Servis ismiyle kurulmuş. Servisvan ismiyle devam ediyoruz şimdi. Bahsettiğim 13 bin metre karenin içinde bir de Servisvan var ticari araç servisi mevcut. Bu serviste de markadan bağımsız çekici ve römorklara bakım onarım hizmeti veriyoruz. Ürünü kullananlar belli sınıflara ayrılıyor. Treyler üreticileri var, toptancılar var, kendi servislerinde ürünü müşterisine takmak için alanlar var. Bugün büyük nakliye şirketi olarak kabul edilen Ekol, Balnak, gibi firmalar bizimle çalışıyor. Bunların yanında birçok perakendeci de ve kendi aracına ürün alanlar da müşteri gruplarımız içinde önemli yer teşkil ediyor.”

 

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.