Asyaport’taki konteynerler 45 saniyede depremzedeye ev oluyor

Asyaport’taki konteynerler 45 saniyede depremzedeye ev oluyor

Türkiye'nin en büyük transit konteyner limanı Asyaport ülkemizi vuran depremin ardından yük taşımada kullanılan konteynerlerin anında barınma merkezine dönüşebilmesi için örnek bir proje hazırladı.

Türkiye'nin en büyük transit konteyner limanı Asyaport ülkemizi vuran depremin ardından yük taşımada kullanılan konteynerlerin anında barınma merkezine dönüşebilmesi için örnek bir proje hazırladı. Konteynere yapılan bir ekleme ile konteynerler içinde barınabilecek bir hale geliyor. Projeye ek olarak portatif sahra tuvaleti ve yine içme suyu depo sistemi eklendi. Bu sayede Tekirdağ’da dört bir yanında bulunan konteynerler olası bir depremin ilk dakikasından itibaren geçici olarak tahsis edilerek içinde kalınabilecek bir duruma geliyor.

ASYAPORT’TAN DEPREMDEN SONRA BARINAMA PROJESİ

Edinilen bilgiye göre Türkiye'nin en büyük transit konteyner limanı Asyaport, MSC’nin Türkiye içinde konteynerlerinin barınma amacıyla kullanılması için önemli bir projeye imza attı. Hazırlanan proje ile boş şekilde bulunan konteynerler en az maliyetle içerisinde ranza ve sobanın bulunduğu barınma alanına dönüşüyor. Proje ile depremin ilk dakikasından itibaren sihirli kutu olarak adlandırılan konteynerler geçici olarak depremzedelere tahsis edilerek içerisinde en az 12 kişinin barınabileceği bir yer haline geliyor. Projeye ek olarak bir de sahra tuvaleti ve konteyner içinde içme suyu deposu da eklendi.

1.jpeg2.jpegTRAKYA BÖLGESİNDE AFAD’A, BELEDİYELERE, ÖZEL KURUMLARA ÖRNEK OLACAK

Firma tarafından hazırlanan proje Trakya genelinde olası bir depremde planlama yapılması için AFAD’a, belediyelere, özel kurumlara teklif olarak sunuluyor. Konteynerleri ücretsiz olarak tahsis edecek olan firma en az maliyetle tefrişatına da AFAD’a, belediyelere, özel kurumlara bırakıyor. Asyaport tarafından örnek olarak hazırlanan konteyner, sahra tuvaleti ve içme suyu deposu liman girişinde basına tanıtıldı.

besim-donmez.jpeg45 SANİYEDE EVE DÖNÜŞÜYOR

Konteynerlerin barınma alanına dönüşmesi projesi hakkında bilgi veren Asyaport Teknik Hizmetler Müdürü Besim Dönmez, “6 şubatta 11 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından Asyaport-Medlog teknik ekibi tarafından depreme hazırlık çalışmaları yapıldı. Kamuoyuna fikir vermesi açısından konteynerlerin yaşam alanına dönüşümünü gerçekleştirdik. Yük konteynerinin yaşam konteynerine çevrilmesi için bir uygulama yaptık. Yük konteynerine eklenen bu kapı 45 saniyede takılabiliyor. Firmamız afet anından Tüm Trakya bölgesindeki AFAD, belediyelere, kurumlara ücretsiz geçici olarak tahsis edilecek. Bu konteynerler çok hızlı bir şekilde afetzedelerin barınma ihtiyacını giderecek. Konteynerin içinde 6 ranzada 12 kişi rahat bir şekilde kalabilir. İçerisine soba koyabiliyoruz. İçerisinde led bir lambamız var. Yine fleksi tankımız var. Bu tank 24 ton içme suyu alabiliyor. Seyyar bir tuvalet modeli yaptık. Depremde en büyük ihtiyaçlardan biri de tuvaletler oldu. Bu tuvaletlerde hızlı bir şekilde kurulabiliyor” dedi.

4.jpeg

6.jpegwhatsapp-image-2023-03-10-at-14-56-25.jpegGÖRÜNTÜ LİNKİ: https://www.youtube.com/watch?v=fo1kuw91lA8

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.