Atlas, Fusion teknolojisiyle otobüse ayrıcalık katacak

Atlas, Fusion teknolojisiyle otobüse ayrıcalık katacak

Cömert Agat, Fusions Teknolojisi kapsamında yüzlerce TV kanalının seyredilebildiğini, facebook, twitter gibi sosyal medya sitelerinden yararlanılabildiğini,...

Cömert Agat, Fusions Teknolojisi kapsamında yüzlerce TV kanalının seyredilebildiğini, facebook, twitter gibi sosyal medya sitelerinden yararlanılabildiğini, on binlerce müziği dinleyebilme olanağının sağlandığını, online gazete ve dergi okumanın mümkün hale geldiğini söyledi.

Karayolu yolcu taşımacılığısektörüne araçtakip sistemleri, Fusions Teknolojisi ve araçkontrol sistemleri ile hizmet veren Atlas Yazılım, sahip olduğu ileri teknoloji ile dikkatleri üzerine çekiyor. Firmaların otobüsleri hakkında seyahat, hız, grafik konum, bölge ihlal, kilometre ve yakıt, bakım raporlarıalabildiği sistemlere ek olarak Atlas Yazılım, otobüs yolcularının yolculuklarına keyif katacak yeni ürünü İnfotek Fusion’u da kendi imkânlarıyla üretiyor.

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda ulusal standartların oluşmasını sağlamada belirleyici rol oynamayı kendileri açısından olmazsa olmaz olarak niteleyen Atlas Yazılım ve Bilişim Kurumsal Pazarlama Müdürü Cömert Agat, “Karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren firmalara her türlü bilişim hizmetini sunmayı amaçlıyoruz. Bizim organizasyonumuzun gelecekte varmak istediği nokta ya da ulaşmak istediği yer de burasıdır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan, bilgi teknolojisinde öncü, bilet satış yazılımları ve koltuk arkası ekran modülleri ile sektörde tanınan bir marka olmayı hedefliyoruz. Atlas Yazılım ve Bilişim olarak ürünlerimize satış sonrasında sınırsız hizmet garantisi veriyoruz. Ayrıca üretici olmanın avantajlarını fiyat olarak da müşterilerimize yansıtıyoruz” dedi.

‘İŞ ORTAĞINIZ MARKANIZA DEĞER KATIYOR’

‘Sunduğumuz tüm hizmetlerde temel noktayı, müşterilerimizin üretimini yaptığımız ürünlerden kazanç sağlaması olarak görüyoruz’ diyen Agat, artık sektörde rekabetin şeklinin değiştiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektör öyle bir hale geldi ki, rekabet artık araç modellerinde değil, araç içi hizmet düzeyinde yapılıyor. Birçok araç üreticisi araçlarını satarken araçta kullandıkları sistemlerin ya da yazılımların kimin tarafından yapıldığını söylüyor. Güçlü bir çözüm ortağını yanına alarak en iyi sistemi sunan ya da yazılımı yapan firmalar araçlarına ayrı bir değer katıyor. Bu değeri de araçlarını daha kolay pazarlayarak kazanca dönüştürüyorlar.”

‘INFOTEK FUSION MODELİ SEKTÖRE RENK KATACAK’

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da sektöre önemli yenilikler kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Agat, araç içi hizmet düzeyini en üst seviyeye taşıyan, teknolojik anlamda altyapısı en gelişmiş yeni ürünleri İnfotek Fusion modelinin sektörde yoğun ilgi ile karşılanmasını beklediklerini söyledi. Agat seyahat esnasında yolculara keyifli seyirler sağlayan Fusions Teknolojisi kapsamında yüzlerce TV kanalının seyredilebildiğini, facebook, twitter gibi sosyal medya sitelerinden yararlanılabildiğini, on binlerce müziği dinleyebilme olanağının sağlandığını, online gazete ve dergi okumanın mümkün hale geldiğini de söyledi. Agat, “Tüm araçlara kolayca kurulabilen mobil DVR cihazı ile otobüslerin kontrol ve güvenliğini sağlayan sistem sayesinde araç içi kamera ile kayıt altına alınıyor. GPS konumunda yer belirlemeler ve yüz tanımalar ivedilikle yapılabiliyor. Kolayca kurulabilen İnfotek mobil DVR’lar ile otobüslere uzaktan erişim mümkün. Ayrıca yolcu sayım sistemi sayesinde kayıt dışı yolculuk önleniyor. Sistem sesli kayıt yaparak, arşiv görüntülerin kaydı sayesinde sona ermiş bir seyahate ait bilgilere de ulaşılabiliyor” diye sözlerine devam etti.

‘ULUSLARARASI YETERLİLİKTE ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ’

Atlas Yazılım ve Bilişim’in sahip olduğu yenilikçi teknoloji ve büyüme stratejileri ile her geçen gün üzerine koyarak yoluna devam ettiğini ifade eden Agat, bilişim sektörünün en büyük 100 firması arasına girdiklerini sözlerine ekledi. Bunun kendileri için ayrı bir önem ifade ettiğini dile getiren Agat, büyüyen organizasyon yapısıyla Atlas Yazılım ve Bilişim’in piyasada güven duyulan firmalardan biri olduğunu belirtti. Özellikle koltuk arkası ekran alanında yeni yatırım yapacak olan firmaların çözüm ortaklarını seçerken oldukça seçici davranması gerektiğinin önemini vurgulayan Agat, firmalara şu uyarılarda bulundu: “Firmalar bu yatırımı yaparken alacakları ekranların TRT bandrolünün olup olmadığına dikkat etmesinde yarar görüyoruz. Bandrolsüz ürün kullanan firmalar, en ufak denetlemede 50 bin ile 150 bin TL arasında ceza ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Film ve müzik yayınları noktasında telif haklarıyla ilgili sorunlar yaşayabilirler. Artık birçok ana sanayinin istediği elektrik akımları ile ilgili EMC, EMV belgeleri var mı onu sorsunlar. Araçta taktırdıkları ürünler ne kadar amper elektrik yakıyor buna dikkat etsinler. Kullanım kablolama ve sigorta sistemleri ISO 9001 ve TSE standartlarına sahip olup olmadıklarına bakılmalı. Satış sonrasında hizmet kalitesi ve yaygınlığı incelenmeli.”

 ‘MERDİVEN ALTI SEKTÖRE BÜYÜK ZARAR VERİYOR’

Sektörde merdiven altı diye tabir edilen birçok firmanın bulunduğunu bu firmaların sektöre önemli zararlar vererek sektörün önünü tıkadığını öne süren Agat, “Merdiven altı diye adlandırdığımız firmalar ortaya çıktıkları gibi kayboluyorlar. Arkalarında birçok sorun bırakıyorlar. Sektöre büyük zarar veren bu tip firmaların önünün yine sektör tarafından kesileceğine inanıyoruz. Sektör mensuplarımız 300 bin Euro‘luk araçlarına merdiven altı olarak tabir edilen yetkisiz ve yetersiz yerlerde koltuk arkası ekran taktırmayı düşünmemeliler. Araçları zaman içinde büyük zarar görebilir. Satın alacakları ürünü mutlaka iyi bir şekilde incelesinler. Ürünün gerekli sertifikasyonlara ve belgelendirmelere sahip olup olmadığına baksınlar. Çünkü ürünü aldıktan sonra pişmanlık duymanın hiçbir önemi kalmıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

OTOBÜSE ÖZEL KART GELİYOR

Tüm otobüs sektörünün faydasına sunulacak bir kartın çıkartılması için çalıştıklarını söyleyen Atlas Yazılım Satış Müdürü Cömert Agat sistemin 3 Faz’dan oluştuğunu dile getirdi. Agat “1’inci Fazda sade İstanbul Büyükşehir yüzde 5 olarak bu oranla İstanbul Otogarı’ndan faydalanıyor. 2’inci fazda sonrasında Avrasya’ya bağlı diğer terminallerimizden Kayseri, Çanakkale gibi yerlerden bu sistem devreye alınacak. 3’üncü fazındaysa Avrasya’ya bağlı olmayan Ankara, İzmir gibi otogarlarımız sistemlere entegre olacak. Aynı zamanda yedek parça ve servis hizmeti veren kurumlarla da iş birliklerine girilecek. Konaklamada, restoranlarda otobüsçüler bu kart ile hem puan kazanacak, hem de kazandığı puanlarla belli indirilmeden de faydalanacak. Kartın sosyal tarafı da var. Burada tüm otobüsçü arkadaşlarımıza bu sektörde çalışan emekçilere de mesleği bıraksalar bile bu kartın sağladığı faydaları kullanmaya devam edecekler” şeklinde konuştu.




Funda BİNGÖL / LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.