AÜ'den helikopter eğitimi

AÜ'den helikopter eğitimi

Eğitim süresince Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nda görevli 5 polis memuruna AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu öğretim elemanları...

Eğitim süresince Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nda görevli 5 polis memuruna AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından 280 saat teorik, 520 saat de uygulama dersi verildi.

AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Cavcar, törende yaptığı konuşmada, bu yıl okullarındaki en büyük eğitim programını başarıyla tamamladıklarını belirterek, 22 öğretim görevlisinin yer aldığı bu eğitimde eğitime katılanlan görevlilerin başarılı olduğuna dikkati çekti.

Törende konuşan 2. sınıf Emniyet Müdürü Cengizhan Erkılıç ise daha önce de AÜ ile benzer eğitim programları düzenlediklerini belirterek, eğitimlerin çok başarılı olduğunu söyledi. Erkılıç, ileride de bu tür eğitimlere AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu ile devam edeceklerini kaydetti.

Eğitim alan polis memurları Bilal Taşçı, Kazım Tuğrul, Serkan Deniz, Ümit Kabak ve Recep Uslan, eğitim süresince yararlı bilgiler ve deneyimler edindiklerini belirttiler.

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan görevlilere sertifikaları verildi.

AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu geçmişte de Emniyet Genel Müdürlüğü için helikopter pilotu ve teknisyeni yetiştirmiş, helikopterlerin elektronik sistemleri ile ilgili kısa dönemli kurslar düzenlemişti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.