'Avcılar kampüsüne servis lazım'

'Avcılar kampüsüne servis lazım'

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü?ndeki yurtlarda barınan öğrenciler, kampüs içinde servis istiyor.Deniz İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileri...

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü?ndeki yurtlarda barınan öğrenciler, kampüs içinde servis istiyor.

Deniz İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileri tüm öğrencilerin ortak dertlerini bildirerek, kış aylarında havanın erken kararmasıyla birlikte fakültelerinden yurtlarına yürümenin kış şartlarında hem zor, hem de güvensiz olduğunu öne sürdü.

Büyük bir arazi üzerine kurulu İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü?nde yurtlarla dersliklerin birbirinden uzak olduğunu vurgulayan çoğunluğu kız olan öğrenciler. Kampüs arazisinin Küçükçekmece Gölü tarafında kalan bölümünün, dışarıdan gelebilecek yabancılara açık olduğunu belirten öğrenciler, buraya hafta sonları ailelerin pikniğe gelme olasılığının kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

İklimlendirme ? Soğutma Bölümü öğrencisi Yelda Yılmaz, derslerden geç çıktığını vurgulayarak, ?Yurda gitmem her zaman sorun oluyor. Sırf bu yüzden yurdumu değiştirmeyi bile düşündüm. Bu yolu her zaman yalnız başıma yürümek zorunda kalıyorum ve korkuyorum? ifadesini kullandı.

Elektrik - Elektronik Mühendisliği öğrencisi Elif Tural ise kampüs içi servis hizmetinin başka üniversitelerde olmadığını bildiğini belirterek, ?Ancak diğer üniversitelerde yurtlar ve fakülteler arasındaki yol bu kadar ıssız değil. Ayrıca kampüslerin bir tarafında orman, diğer tarafında fabrika bulunmuyor? görüşünü savundu.

İşletme Bölümü öğrencisi Cemre Karafakılı ise yurda geldiği ilk gece köpeklerle karşılaşmaktan korktuğunu belirterek, ?Acil ihtiyacımız olunca akşam 8?den sonra ne dışarı çıkabiliyoruz, ne de kampüs içinde güvenli bir şekilde dolaşabiliyoruz. Yemekhanedeki akşam yemeklerinden sonra yurda dönerken korkuyoruz? diye konuştu. İşletme Bölümü öğrencisi Nilüfer Özden de servis istediğini belirterek, ?Yurda yerleşeceğim gün elimde bavullarla 20 dakika yürüdüm ve rüzgârdan dolayı ilk haftadan hasta oldum? dedi.

LOJİPORT-Bora ÖZGEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.