Avrupa’da 65 bin lira maaşla şoför alınacak

Avrupa’da 65 bin lira maaşla şoför alınacak

Yurtdışında çalışmak isteyenler için yeni ilanlar paylaşılmaya devam ediyor. Şoför olarak çalışmak isteyen kişilere yeni müjde verildi. Başvuru şartları ne? Ayrıntılar haberimizde…

Zaman zaman yurtdışı ve yurtiçinde gerekli kurumlar yada firmalar için şoför alımları yapılmakta. Şoför alımları tecrübeli veya tecrübesiz sürücüler için yapılırken maaş ödemesi bazı durumlara göre artış gösterebiliyor. Ehliyeti bulunan vatandaşlar alımlara başvuruda bulunurken kurum veya firmaların hangi şartları istediğini araştırmaya başladı.

Bu tür alımlar genellikle lojistik şirketleri, uluslararası taşımacılık firmaları veya özel şirketler tarafından yapılabilir. Şoför alımı için her ülkenin farklı kuralları ve gereklilikleri bulunmaktadır. İşverenler genellikle sürücü belgesi, deneyim, dil becerileri gibi kriterlere önem verirler.

Son zamanlarda Avrupa'da yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte hizmet ve diğer sektörler için eleman arayışına girildi. Bu ülkeler tarafından alım yapılan personeller için yüklü miktarda ödeme sağlanmakta. Yurtdışında çalışarak ailesini ve kendi geçimini sağlamak isteyen vatandaşlar sunulan ilanlara başvurmaya başladı. Yurtdışında olan şoför ihtiyacı her geçen gün giderek artmaya başlamış durumda.

Başvuru İçin Hangi Şartlar İsteniyor?

Pasaport: Elde edilecek Hollanda çalışma vizesinin bitiş zamanından minimum 3 ay sonrasına dek geçerliliği olan bir pasaport gerekir.

Tecrübe-Deneyim: İş deneyimine sahip olunması durumunda CV ve iş deneyimlerini kanıtlayan belgeler gerekmektedir.

Dil: Yeterli seviyede yabancı dil bilmeniz gerekmekte.

Adli sicil kayıtları: Öncül sertifika şart olmakta.

İş akdi: İşveren tarafından tastikli ve imzalı iş sözleşmesi veya akdi, işin tanımı, işin yapılacağı yer gerekir.

Maaşlar Nasıl Belirleniyor?

Yurtdışında şoför olarak çalışmak isteyen vatandaşlar için çok yüksek miktarlarda maaş ödemesi yapılmakta. Ülkemizde yaşanan enflasyon hareketliliği nedeniyle çok iyi seviyelerde maaşa sahip olan yurtdışı ilanları binlerce kişi tarafından ilgiyle takip edilmekte.

Avrupa'da yaşanan işçi problemleri sonrasında ülkeler farklı yerlerden yeni personel alımları yapmaya başladı. Personel alımları için başvuran Türk adaylar da firma tarafından kabul görebiliyor. Personelde aranan şartların başında az da olsa dil bilme şartı aranmakta. İlanlara başvuru yapabilmek için firmalar tarafından yapılan duyuruları takip etmeniz gerekmekte. İlanların paylaşılmasıyla birlikte vatandaşlar başvurularını mail üzerinden yada firma tarafından belirlenen kanallarla gerçekleştirebiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum