Avrupa'nın SuperMAN'ı Türkiye
MAN Türkiye CEO'su Foerst, yükselen pazarlara yakın olan MAN Türkiye'nin yıllık 2 bin otobüs üretim kapasitesiyle Avrupa üssü olduğunu söyledi. MAN Türkiye...
MAN Türkiye CEO'su Foerst, yükselen pazarlara yakın olan MAN Türkiye'nin yıllık 2 bin otobüs üretim kapasitesiyle Avrupa üssü olduğunu söyledi.
MAN Türkiye CEO'su Jens Foerst, 40 yıl önce maliyet avantajı için girdikleri Türkiye'nin Rusya ve Ortadoğu gibi yükselen pazarlara yakınlığı nedeniyle öneminin her geçen gün arttığını söyledi. Dünyaca ünlü ticari araç üreticisi MAN dünyadaki bütün fabrikalarında aynı anda 250. kuruluş yılını kutladı. Bu çerçevede MAN'ın Ankara'daki fabrikasında çalışan bin 800 kişi aileleriyle birlikte biraraya geldi.
TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ
Törende konuşan Jens Foerst, Avrupa pazarında yaşanan daralmanın MAN'ı da etkilidiğini vurgulayarak Rusya ve Ortadoğu'da yeni pazarların hızlı büyüdüğünü söyledi. Foerst, Türkiye'nin şu anda MAN için çok önemli bir stratejik konumu olduğunu anlatarak, “MAN gittikçe global olarak büyüyor. Avrupa'da global krizin etkisiyle birçok alanda yaşanan talep eksilmesi kamyon ve otobüste de yaşanıyor. Diğer yandan Rusya, eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Ortadoğu'da hızlı bir büyüme yaşanıyor. Avrupa ülkelerinde yaşanan daralma bu ülkelerle komponse edildi ve geçen yıla göre daha fazla bir satış elde edildi“ diye konuştu.
490 OTOBÜS SATILDI
Jens Foerst MAN'ın yeni teknolojilere de büyük önem verdiğini vurgulayarak, “Bunun için yılda 300 milyon euroluk bir Ar-Ge masrafı yapılmakta. Yeni teknojiler için araştırma yapılmakta. Bu çerçevede üretilen dogalgazlı otobüslerde de pazar liderliğini koruyoruz” dedi. Türkiye'de dogalgazlı otobüslerin üretimine 2005 yılında başladıklarını anlatan Foerst, “Şimdiye kadar 490 otobüs sattık. Bu konuda çeşitli belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. Petrol fiyatlarının artışını sürdürmesinin de bu tip otobüslere tercihi arttıracağını anlatan Foerst “Belediyeler ekonomik olduğu ve çevreci olduğu için artık bu tür otobüsleri daha fazla tercih edeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
MAN AİLESİ BULUŞTU
MAN'ın 250. kuruluş yıldönümü kutlamalarında Ankara'daki fabrikasında çalışan 1800 kişi aileleriyle birlikte biraraya geldi. Kutlamalar çerçevesinde piknik, müzik ve çelişit gösterileri ile çeşitli yarışmalar düzenlendi. Çalışanlar ve aileleri dart, kale atışı, basket atışı, halatla otobüs çekme gibi etkinliklere katıldı. Çalışanlar eğlenceli bir gün geçirip çalıştıkları yerleri ailelerine gösterme fırsatı da buldu. Bu arada fabrikada üretilen her otobüsün üzerine o otobüsü üreten işçilerin çocuklarının fotoğrafları yapıştırıldı.
DİESEL DE UNUTULMADI
MAN, 250'inci kuruluş yıldönümü ile birlikte dizel motorun icadını yapan Rudolf Diesel'in de 150'nci doğum gününü de kutluyor. Diesel, MAN fabrikasında dizel motorun icadını yaparak, taşıt endüstrisinde yeni bir çağa girilmesini sağlamıştı. MAN'ın tüm dünyada 55 bin çalışanı bulunuyor.
Doğalgazlı otobüslerde pazar liderliği MAN'ın
Yılda yaklaşık 300 milyon euroluk Ar-Ge harcaması yaptıklarını belirten Jens Foerst, “Bu çerçevede üretilen dogalgazlı otobüslerde de pazar liderliğini koruyoruz” dedi. Türkiye'de dogalgazlı otobüslerin üretimine 2005 yılında başladıklarını anlatan Foerst, “Şimdiye kadar 490 otobüs sattık. Bu konuda çeşitli belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerine yer verdi. Petrol fiyatlarının artışını sürdürmesinin doğalgazlı otobüslere ilginin artmasına neden olduğunu belirten Foerst “Belediyelerin ekonomik olduğu ve çevreci olduğu için artık bu tür otobüsleri daha fazla tercih edeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.