Aylık 500 bin kargodan 1.6 milyon paket kargoya ulaştı

Aylık 500 bin kargodan 1.6 milyon paket kargoya ulaştı

Pek çok sektör kısıtlamalardan etkilenirken, değişen şartları iyi değerlendiren firmalar krizi fırsata çevirdi. Kargo sektörünün hızlı büyüyen oyuncusu GKN Kargo, küresel salgın öncesi 500 bin bandındaki aylık gönderim sayısını 1.6 milyona taşıdı.

Dijitalleşme tüm sektörleri doğrudan etkilemeye başladı. İlk dijital platformunun Türkiye’de hizmete girmesinin üzerinden 10 yıl geçmeden onlarca yeni platform açıldı. Yeni inovatif girişimler hayat buldu, bu girişimler ülke çapında yakaladıkları başarıyı yurtdışına taşımayı başardı.

Dijitalleşmeyi iyi değerlendiren GKN Kargo, küresel salgınla başlayan kısıtlamaları iyi okuyarak rotasını perakendeden dijitale çevirdi. Pandemi öncesi aylık 500 bin paket taşıyan GKN Kargo, pandemi sürecinde bu sayıyı 1,6 milyona kadar çıkarmayı başardı.

“AVM’LERİN KAPANMASI TEDİRGİN ETTİ ANCAK DİJİTALİN GÜCÜNE İNANIYORDUK”

gkn-kargo-_-yonetim-kurulu-baskani-_-gokhan-akyurek-(1)-001.jpegGKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, pandemi ile başlayan dönüşümü, “Alışveriş merkezlerinin kapatıldığının duyurulduğu 19 Mart günü perakende sektörü için zor bir gündü. Perakende sektörünün satışlarının durması lojistiğini gerçekleştiren bizler içinde işlerin durması demekti ama öyle olmadı. Dijitalin gücüne hep güvendik ancak işlerin bu kadar hızlı bir şekilde döneceğini tahmin edemezdik. İnsanlar zorunlu ihtiyaçları söz konusu olduğunda alışkanlıklarını ne kadar kolay değiştirebileceklerini deneyimleyerek gördük. 19 Haziran’da normalleşme dönemine girdiğimizde paket sayımız bir miktar düştü. Bu da bize dijital alışverişin ne derece güçlendiğini gösterdi. 2021 yılında yaşadığımız normalleşme 2020 yazında yaşanan normalleşmeye nazaran, devamlılık sağladığı için perakende sektörü de nefes almaya başladı. Perakende sektörünün canlanmasıyla 1,6 milyonluk gönderim sayısına ulaştık. Şu an hem perakende hem de dijital satışların güçlendiğini lojistiğine bakarak söyleyebiliriz. Bir sürpriz yaşamazsak aylık 2 milyon gönderime ulaşabiliriz” ifadeleriyle anlattı.

“81 İLDE 8 AKTARMA MERKEZİYLE HİZMET VEREN BİR YAPI HALİNE GELDİK”

Yaşadıkları büyümenin sağlıklı gerçekleştiğini, yeni destinasyonlar açıldıkça planlamanın kusursuz işlediğini dile getiren Gökhan Akyürek, “Lojistik işi iyi planlama ve dolayısıyla dakik olmayı gerektirir. Salgında bir senelik kısa bir sürede yakaladığımız büyümeyi idare edebilmek için çok çalıştığımızı söyleyebilirim. Bugün bünyemizde barındığımız 142 aracımızla 81 ilimizde varız. 81 ile, 8 aktarma merkeziyle 24 saatte ulaşabiliyoruz. 2022 yılının son dönemlerinde 81 ilin tamamına GKN Kargo’nun mikro dağıtım hizmetiyle son tüketiciye ulaşmayı hedefliyoruz. ” diye konuştu.

“YABANCI SERMAYEDEN TALEP ALIYORUZ”

Yakaladıkları başarının yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini belirten Akyürek, “Sunduğumuz lojistik altyapı ve gönderim rakamlarımız yabancı yatırımcıların dikkatine takıldı. Son olarak Fransız Fon Grup şirketi tarafından teklif aldık ancak GKN Kargo olarak tamamen öz sermaye ile büyümeyi hedefliyoruz. Gelecekte globalleşmeyi, dolayısıyla yatırım almayı hedefliyoruz. Şuan planımız 2023 yılına kadar öz sermayemizle büyüyerek Türkiye’nin her yerini kapsayan tek ortaklı bir yapı oluşturmak” dedi.

“ACENTELİK DUYURUMUZA 15 GÜNDE 3 BİN BAŞVURU GELDİ”

Acenteleşmeyi düşündüklerini ve bu nedenle talep topladıklarını söyleyen Gökhan Akyürek, “Kısıtlı bir duyuru ile 15 günde 3 bin kişi acentemiz olmak için başvurdu. Bizim acentelerimizden beklentilerimiz, ‘kargo sektöründe deneyimli olması, araç portföyünün kargo sektörünün ihtiyaçlarına göre desteklenmesi ve mevcut lokasyonda uygun şartlarda deposunun olması’ şeklinde. Bugün kargo sektörünün önemli bir sorunu merkezi yapı oturmadan, hızla acentelik yoluyla büyümedir. Sektör ile alakalı yaşanan sorunların ve şikâyetlerin nedeni de kontrolsüz, hızlı acenteleşmedir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.