Bakan barajlardaki doluluk oranını açıkladı

Bakan barajlardaki doluluk oranını açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’un içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranının yüzde 44 olduğunu belirterek, “Vatandaşları...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’un içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranının yüzde 44 olduğunu belirterek, “Vatandaşları tedirgin etmeyin. Tedirgin olacaksak biz olalım” dedi.

“İÇME SUYU MAKSATLI BARAJLARDA DOLULUK ORANIZDE 44”

Bakan Veysel Eroğlu, barajların doluluk oranıyla ilgili de bilgi vererek, “Sulama maksatlı barajlar yüzde 40 yolu. Zaten sulama mevsiminin sonuna geldik. Ağustos’tan sonra sulama olmaz. İçme suyu maksatlı barajlarda en düşük konumda yüzde 44 ortalama doluluk. Alibey’i sorarsanız düşük tabii. Yağış yağsa dahi siz eğer tesisler yapmıyorsanız, şehre su veremezsiniz. Aslolan suyu alıp, arıtacak, iletecek, depo edip şehre dağıtacak sistemi kurmazsanız, su veremezsiniz. Şu anda İstanbul’un su kumanda sistemi dünyanın en ileri sistemidir. Bunu biz 1994’ten sonra yaptık” dedi.

Eroğlu, barajların enerji, sulama, içme suyu maksatlı veya çok maksatlı olduğunu belirterek, “94 tane içme suyu maksatlı baraj inşa ettik. Bu şekilde barajlarda 20 milyar metreküp suyu depo edecek kapasitemiz var. Bazı yerlerde 3-4 yıllık suyumuz var. Ama bazı yerlerde İstanbul gibi ise 1 yıllık depolama kapasitemiz var” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.