Batman'a lojistik merkez kuruluyor

Batman'a lojistik merkez kuruluyor

Yeni OSB’lerle birlikte Batman’da kurulması beklenen iki lojistik merkezinden birinin Beşiri’nin İkiköprü beldesi yakınlarında yapılması kararlaştırıldı.

Beşiri ilçesinin İkiköprü beldesi yakınlarında Batman’ın ilk lojistik merkezi kurulacak. Yeni üç Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte lojistik merkezinin üzerinde de duran Vali ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp’ın talimatıyla Batman’da bir dizi incelemelerde bulunan DDY Malatya Bölge Müdürü Ali Karabey, beraberindeki bazı teknik uzmanlarla İkiköprü beldesi çıkışındaki alanın ‘lojistik merkezi’ne uygun olduğu alanlardan birinin olduğunu söyledi.

LOJİSTİK MERKEZLERİNE RAY

Yeni Organize Sanayi Bölgelerinin dışında lojistik merkezlerinin Batman’da 16 Bin kişiye istihdam alanı sağlayacağını belirten Vali Ekrem Canalp, şunları kaydetti; “Batman’da ilk etapta kararlaştırılan üç OSB dışında üzerinde durduğumuz başka proje de lojistik merkezlerinin hayata geçirilmesidir. Lojistik merkezlerinin olduğu bölgeye DDY rayları da çekilecek. DDY Malatya Bölge Müdürlüğünün gördüğü yerlere lojistik merkezi yapacağız. Batman’ın bu merkezlere ihtiyacı vardı. Hazırladığımız projeyi de hayata geçireceğiz.”

KAYNAK: Nezahat SÜMBÜL – BATMAN ÇAĞDAŞ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.