Bekiroğlu MAN'ı uçurmaya kararlı

Bekiroğlu MAN'ı uçurmaya kararlı

Son yıllarda Türk yöneticilerin uluslarası şirketlerdeki tırmanışı dikkat çekiyor.. Tuncay Bekiroğlu da tırmanış içindeki isimler arasında öne çıkan...

Son yıllarda Türk yöneticilerin uluslarası şirketlerdeki tırmanışı dikkat çekiyor.. Tuncay Bekiroğlu da tırmanış içindeki isimler arasında öne çıkan gençlerden biri. 1969 yılında Ankara’da doğdu. 1990 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını da aynı üniversitede yaptı. İş yaşamına Türk Traktör fabrikalarında satın alma bölümünde başladı. Ardından STFA’da Enerkom şirketinde ve Özkaşık Şirketler Grubu’nda çalıştı. 2000 yılında MAN’a Satıştan Sorumlu Grup Müdürü olarak katıldı. Kısa süre içinde MAN’da yükseldi. Şimdi MAN’ın Yürütme Kurulu Başkanı oldu.

Bekiroğlu bu göreve geldikten sonra birbiri ardına önemli kararlar aldı. MAN’ın Türkiye’yi otobüs üssü olarak görmesinde büyük katkıları oldu. Alman MAN Grubu’nun Türkiye’deki yatırımlarının artmasını sağladı. 41 yıldır da Türkiye’de üretim yapan MAN’ın otobüste dizayn geliştirme ve üretim merkezi olarak Türkiye’yi seçmesine katkı verdi. Bu konudaki gelişmeyi onun ağzından aktaralım:

“MAN Türkiye bu grubun en eski tesislerinden birine sahip. Üretimini dörde katladı. Eskiden yılda 4 otobüs yaparken şimdi 2100 otobüs yapıyoruz. Türkiye, MAN için 2 anlamda önemli: Türkiye çok esnek ve düşük miktarlarda da çok verimli bir üretim yapabilen, yan sanayisi gelişmiş, vasıflı ve ucuz işgücüne sahip. İkincisi ise 75 milyon nüfusuyla büyük bir pazar. Demiryolu, denizyolu gibi alternatifler çok fazla gelişmediği için karayolu taşımacılığı hâlâ çok önemli. Binek taşıt sayıları bakımından da Avrupa’nın gerisinde olduğumuz için şehirlerarası taşımacılıkta otobüslerin hâlâ büyük bir önemi var. Bu nedenle globalleşme stratejileri ve satış açısından son derece önemli bir ülke. 2010 hedefimiz otobüste 10 bin, kamyonda 110 bin adet.”

Hedefler daha önce yakalanacak


Tuncay Bekiroğlu satış kadar satış sonrası hizmetin etkinliğine de inanıyor. Bu yüzden bu alanda önemli yatırımlara imza atıyor. Son olarak Güneydoğu’daki en büyük servisi Mardin’de açtı. Bekiroğlu servis atağını başlattıklarını vurgulayıp bunu şu sözlerle anlatıyor:

“Satışlarımız iyi gidiyor. Şimdi satış sonrası hizmeti daha da öne çıkarma kararındayız. Bizden kamyon-otobüs alanların daha mutlu olması için, yani müşteri mutluluğu için vargüçümüzle çalışıyoruz. Mardin’de en yeni teknolojilerle donatılmış bu tesisimize Türkiye’nin başka illerinde yenileri eklenecek. Rakiplerimizi bu alanda geçmeye kararlıyız.

OTOMOTİV KULİSİ EKREM C. TOPRAK

MAN daha önce 2010 yılı hedeflerini açıklamıştı. Buna göre 2010’da asgari yılda 100 bin kamyon 20 bin otobüs üretmek hedeflenmişti. Ancak görülüyorki bu hedef aşılacak. 2009 yılında bu hedefe yaklaşılacak. Bu, MAN’ın bütün dünyadaki yükselen performansını gösteriyor. Tuncay Bekiroğlu servis sayısını kısa sürede 27’den 35’e çıkaracaklarını belirtip şu hatırlatmaları yapıyor:

“Benzer bir gelişmeyi de Türkiye’de yakalamak azmindeyiz. Şu anda Türkiye’de herşey çok iyi gidiyor. Yılda 3 bin kamyon satıyoruz. Esas hedefimiz Türkiye’yi MAN’ın otobüs üssü haline getirmek. Bunun ilk adımlarını attık. Şu anda Türkiye’de 2 bini aşkın otobüs üretiliyor. Bunun yüzde 70’i ihraç ediliyor. Tam 42 ülkeye otobüs satıyoruz. Avrupa’nın otobüs ihtiyacının önemli bir kısmı Türkiye’den karşılanıyor.”

GÖZLEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.