“Birlikte Güçlüyüz” seçim startını Gaziantep’te verdi

“Birlikte Güçlüyüz” seçim startını Gaziantep’te verdi

UND’nin 40. Genel Kurul çalışmaları Gaziantep'te hız kazandı. BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ Gaziantep Seçim Koordinatörü Merter Tümer ve çalışma arkadalşarından Ahmet Acar, Necip Kılıçparlar, Bülent Akdemir ve Cihat Erdoğan ile birlikte Gaziantep'te start verdiler.

Uluslararası nakliye sektörünün tüm paydaşlarını biraraya getireceğiz mottosuyla, başkan adayı Fevzi Çakmak ve başkan vekili Ali Çiçekli ile yola çıkan “Birlikte Güçlüyüz” grubu ilk etkinliğini Gaziantep’te gerçekleştirdi.

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ” mottosuyla UND’nin 40. Genel Kurulunda: tüm sektörü kucaklayan, katılımcı, şeffaf, çözüm odaklı ve ortak aklın esas alınacağı bir yönetim anlayışıyla bu değişim ihtiyacına öncülük yapacak, uzun soluklu kara nakliye sektörüne hizmet vermiş ve sektörü birçok sivil toplum kuruluşlarında başarıyla temsil etmiş Fevzi Çakmak isminin adaylığı üzerinde tam mutabakat sağlandı. Çalışmalar Gaziantep’te start aldı.

Başkan adayı Fevzi Çakmak katılımcı ve ortak akıl yönetimin önemli ismi Ali Çiçekli (ALC firması sahibi) birlikte derneğin her üyesinin sorunlarını çözmek adına geliştirdikleri projeleri aşağıda başlıklar altında sundu:

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ PROJELERİ

1- Kurumsallığı pekiştirmek adına UND Başkanlık süresini 2 dönemle sınırlandıracağız. Ayrıca her genel kurulda yönetim kurulu üyelerinin 2/3’ü yenilenecek ve adayların 3/4’ü bölgesel tüm üyelerin katılacağı bir ön seçimle belirlenecektir.

2- İlk 6 ayda tüm sektörün katılımıyla Ortak Akıl Çalıştayı yapıp, ortak akılla ve en geniş katılımla sektörün gelecek tasarımını planlayacağız.

3- Herhangi bir nedenle dernekle ilişiğini kesmiş üyelerimizi yeniden derneğe kazandırmak için çalışacak ve bu üyelerimizin önemli bir kısmını en geç bir yıl içinde yeniden üye yapacağız.

4- Bugüne kadar derneğe hiç üye olmamış meslektaşlarımıza bir davet ve kampanya yapıp onları dernek çatısı altında toplayacağız.

5- Her 6 ayda bir dernek gelir ve giderlerini ayrıntılı bir şekilde içeren Hesap Raporunu  tüm üyelerimizle paylaşıp gerçek anlamda şeffaf bir yönetim modeli ortaya koyacağız.

6- Sektörün kalifiye sürücü ihtiyacını karşılamak için kısa, orta ve uzun vadeli olarak hazırladığımız programları hayata geçireceğiz.

7- Kamuoyunda sürücü davaları olarak bilinen ve meslektaşlarımız üzerinde Demoklesin kılıcı gibi tehdit oluşturan işveren-sürücü uyuşmazlığını gidermek için UND çatısı altında Sürücü Çalışma Grubu kuracak ve ortak uzlaşı ile yeni bir modeli hayata geçireceğiz.

8- En temel haklardan olan sürücülerin çalışma hürriyeti hakkını sınırlayan Schengen vizesine ulaşımı kolaylaştırıp yurt dışında kalış süresini artıran vize teminini sağlamak üzere, tüm AB’de ses getirecek bir etkinliği en kısa sürede hayata geçireceğiz. İlaveten Kamu ile işbirliği içerisinde lobi faaliyetlerine hız vereceğiz.

9- Yönetim Kurulu Toplantılarını her ay bir bölgemizde gerçekleştirip bölge üyeleriyle yakın istişarede olacağız.

10- Alo UND Çağrı Merkezini kurup, üyelerimizin 7/24 ilgili kişiye ulaşarak konusuyla ilgili çözüm bulmasına yardımcı olacağız.

11- UND’nin etkinliğini ve saygınlığını artırmak için her yıl UND Başarı ve Onur Ödüllerinin verileceği bir yarışma düzenlenecektir.

12- Üyelerimizin bilgilendirilmesi amacıyla senede en az 6 kez ve farklı konularda uzmanların katılacağı UND Konferansı düzenlenecek ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacaktır.

13- En son 2001 yılında yapılan Müşteri Memnuniyet Anketi, en geç 3 ay içerisinde yapılacak ve 2 senede bir tekrarlanacaktır.

14- Temiz çevrenin korunması kapsamında, İklim değişikliği nedeniyle yaklaşan yasal düzenlemelere karşı üyelerimizin bilinçlendirilerek korunması ve gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar yapılacak ve üyelerimizin karbon ayak izi ölçülerek düşürülmesi için çalışmalar yapılacaktır.

15- Araçlarımızın yoğunlukla ceza yediği yurt dışındaki bölgelerde yerel otoritelerle koordineli çalışacak UND Temsilcilikleri ihdas edeceğiz.

16- UND’nin Çatalca’daki arazisini sektör yararına olacak şekilde Lojistik Park olarak düzenleyeceğiz.

17- İstanbul’un Avrupa ve Anadolu Yakasında UND koordinatörlüğünde birer adet özerk Lojistik Merkezi kurulması çalışmalarına başlayacağız. Ve bu modeli lojistiğin yoğun olduğu diğer illerimize yayacağız.

18- Alternatif güzergâhlar ve Ro-Ro hatları kurulması için yoğun çaba sarf edeceğiz.

19- Dijital Dönüşüm için üyelerimize teknoloji danışmanlığı desteği verilecektir.

20- Üyelerimiz, uluslararası ve ulusal fuarlarda (lojistik, endüstri vb) açılacak UND stantlarında kendi tanıtımını yapabilecek ve UND tarafından temin edilen indirimli fiyattan müşterilerinin takip ettiği sektörel dergilere reklam verebilecektir.

21- Yeşil Pasaport alımı için UND Üyeliği ile UND onayının yeterli olması için kamu ile ortak çalışma ve işbirliği yapılacaktır.

22- C2 Yetki Belgesi’nin tüm karayolu taşımacılığı ile lojistik ve organizasyonu yapabilecek yeterlilikte olması için hazırlanmış taslağı Bakanlığa sunup, düzenlemenin bu dönem içinde yapılması için etkin çalışacağız.

23- UND Sektör Raporu her sene düzenli şekilde yayınlanarak, UND ve UND’nin temsil ettiği büyüklüğün ve gücün önemi vurgulanacaktır.

24- Ülkemizin Lojistik Performans Endeksi (LPI) notunu ve sırasını yükseltmek için kamu, STK’lar ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir Teknik Çalışma Ekibi kurularak zayıf olduğumuz alanların iyileştirilmesine çalışılacaktır.

25- Genç UND’ye ulusal ve uluslararası hüviyet kazandırmak amacıyla dernek himayesi altında, misyon, vizyon ve hedefleri ile ayrı bir yönetim ve organizasyonu olan kurumsal yapı haline getireceğiz.

KAYNAK: Memohaber.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.