BLMYO'dan çok-uluslu etkinlik

BLMYO'dan çok-uluslu etkinlik

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Hazırlık Sınıfları tarafından düzenlenen ‘Cross-Cultural Communication Day of International Students’ (Uluslararası...

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Hazırlık Sınıfları tarafından düzenlenen ‘Cross-Cultural Communication Day of International Students’ (Uluslararası Öğrencilerle Kültürlerarası İletişim Günü) etkinliği 5 Nisan 2013 Cuma günü 11.00 - 15.00 saatleri arasında Çubuklu Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

Etkinlikte, İstanbul’un çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, ülkelerini sunumlarıyla tanıtırken, hazırlık öğrencileri de Türkiye’yi ve Türk Kültürü’nü tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumlar sonrasında Türk mutfağından yemekler yenilerek öğrenciler arasındaki kaynaşmanın ilk adımları atılmış oldu.

BLMYO Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, küreselleşen dünyada kültürel zenginlikleri takdir etmenin ilk yolunun onları tanımak olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini, ve bu noktadan hareketle öğrencilerin değişik kültürleri tanıması ve öğrenmekte oldukları dili kullanmalarını sağlamak amacıyla çokuluslu bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.

BLMYO Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, küreselleşen dünyada kültürel zenginlikleri takdir etmenin ilk yolunun onları tanımak olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini, ve bu noktadan hareketle öğrencilerin değişik kültürleri tanıması ve öğrenmekte oldukları dili kullanmalarını sağlamak amacıyla çokuluslu bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Özmen ayrıca, Cross-Cultural Communication Day of International Students etkinliğini her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Hazırlık sınıfları tarafından düzenlenen Cross-Cultural Communication Day of International Students’ etkinliği Sakarya Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nin katılım ve katkılarıyla gerçekleştirildi. 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.