BMC otobüsleri Prag toplu taşıma filosuna katıldı

BMC otobüsleri Prag toplu taşıma filosuna katıldı

Dün yapılan törenle Prag’daki toplu taşıma filosuna Türkiye’de üretilen otobüsler de eklendi ve Çek Cumhuriyeti’nin başkenti vatandaşlarına hizmet vermeye başlayacak. Temsa da, bu yılın sonunda 14 otobüslük bir filo teslim edecek.

Türkiye’nin önde gelen kara aracı üreticilerinden BMC tarafından toplam beş adet otobüs üretildi. Araçlar, ülkenin işletme şirketi BusPlan ve onun Çek ortağı tarafından satıldı.

Perşembe günkü törene Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Ticaret Müşaviri Berat Demirchi Kurt katıldı.

Bağış, yaptığı açıklamada, Türk markalı otobüslerin Prag’ın toplu taşımacılığında rol almasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Anlaşmanın iki ülke arasındaki ticari ilişkilere ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Bağış, BMC’nin ürettiği otobüslerin bundan böyle Temsa otobüsleri gibi toplu taşıma araçlarında kullanılırken karşılıklı ticari etkileşim ve yatırımların devam ettirileceğini belirtti.

Kardeş şirketi Skoda ile Prag’da elektrikli otobüs ihalesini kazanan Türk Sabancı Holding ve Hollanda merkezli PPF Grubu’nun ortaklaşa sahip olduğu Türk otomobil üreticisi Temsa, bu yılın sonunda 14 otobüslük bir filo teslim edecek.

Temsa, elektrikli otobüslerini şimdiden İsveç ve Belçika’ya ihraç etti. Modern, çevre dostu ve sürdürülebilir bir araç filosu, Prag’ın karbon emisyonlarını azaltırken daha temiz hava sağlama hedefine ulaşmasına yardımcı olacak. Yaklaşık 25 milyon $ (205,55 milyon TL) değerindeki sözleşme, kardeş şirketi ile Temsa’ya ilk elektrikli otobüs teslimatı olacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.