Bodrum'a yüzer iskele yapılıyor

Bodrum'a yüzer iskele yapılıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde belediye tarafından Gümbet Koyu'na yaptırılacak dev iskele için Türk mühendis ve işçileri tarafından yapılan ve 160 ton...

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde belediye tarafından Gümbet Koyu'na yaptırılacak dev iskele için Türk mühendis ve işçileri tarafından yapılan ve 160 ton ağırlığındaki yüzer iskelenin ilk parçası, törenle denize indirildi.

Bodrum Belediyesi tarafından İçmeler Mevkii'ndeki Ağanlar Tersanesi'nde Bodrum Marina Sistemleri A.Ş. tarafından yapılan yüzer iskelenin ilk puntosu, törenle denize indirildi. Bodrum Belediyesi tarafından Gümbet İnceburun Mevkii'ne yapılacak olan 200 metre uzunluğundaki yüzer iskele için yapılan 20 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve 160 ton ağırlığındaki puntonun denize indirilme törenine, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve deniz sektörü temsilcileri katıldı.

YÜZER İSKELEYE 250 TEKNE BAĞLANACAK

Gümbet İskelesi'ne monte edilecek ve 11 parçadan oluşacak puntoların toplam değerinin 3.5 milyon lirayı bulacağını, elektrik ve su hizmetleri ile birlikte yüzer iskele projesinin yaklaşık 6 milyon liraya malolacağını belirten Kocadon, "Mavi yolculuk ile başlayan deniz turizmi çok hızlı bir şekilde gelişti, büyüdü. Bodrum Limanı ve marinalar hem kendi hem de konuk yatlara yetmez hale geldi. Bu nedenle belediye olarak Türkiye'de ilk kez yüzer iskele yapımına başladık. Yeni yüzer iskeleye 40 metre uzunluğa kadar 250 tekne bağlanabilecek" dedi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan da "Bodrum sıklıkla ilklere imza atan bir ilçe. Çok hızlı büyüyor ve gelişiyor. Yerel yönetimde bu gelişime ayak uyduruyor. Türkiye'nin en büyük yüzer iskelelerinden birini parça parça denize indiriyoruz. Kendi işçiliğimizle yaptığımız bir eser. Bodrumda yat limanları yetersiz" diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.