Boeing'den eğitime destek

Boeing'den eğitime destek

Bu yedi okula toplam 147 bilgisayar bağışlandı. Boeing firmasından yapılan açıklamaya göre, Boeing, İstanbul Orgeneral Emin Alpkaya İlköğretim Okulu,...

Bu yedi okula toplam 147 bilgisayar bağışlandı. Boeing firmasından yapılan açıklamaya göre, Boeing, İstanbul Orgeneral Emin Alpkaya İlköğretim Okulu, Tokat Yeşilırmak İlköğretim Okulu, Eskişehir Yıldırım Bayezit İlköğretim Okulu, Trabzon Çatak İlköğretim Okulu, Kayseri Alaybeyli İlköğretim Okulu, Diyarbakır Nuri Zekiye Has İlköğretim Okulu ve Şanlıurfa Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda bilişim teknolojileri sınıfı kurdu.

Açıklamada, Boeing tarafından desteklenen tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfları, bilgisayar, bilgisayar masa ve sandalyeleri, projeksiyon cihazı, UPS (kesintisiz güç kaynağı), printer, akıllı tahta ve öğretici yazılımlardan oluştuğu belirtildi.

Bilişim Teknolojileri Sınıflarının yanı sıra Boeing firmasının, Kars'taki 354 öğrencili Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulunun binasının tamamıyla yenilediği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Ayrıca, 2008'in ilk altı ayı içerisinde Boeing, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesine, Kayseri Çocuk Hastanesine ve Diyarbakır Çocuk Hastanesi kuvöz yardımında bulunmuştur. 2000 yılından bu yana Boeing okul yenilemeleriyle ve Bilişim Teknoloji sınıflarıyla 20,000 öğrenciye ulaşmıştır. Firma Türkiye'nin 20 ilinde 53 eğitim projesine ve 10 sağlık projesine destek sağlamıştır. Boeing 21 Bilişim Teknolojileri Sınıfı kurmuş ve bu sınıflara 494 bilgisayar ve gerekli ekipmanları sağlamıştır. Mayıs ayında, yedi okula ek olarak, bir okulda fen laboratuvarı ve iki okula da spor ekipmanı bağışında bulunmuştur. Ayrıca firma, yedi yılı aşkın bir süredir 124 öğrenciye Uzay Kampı bursu vermiştir. Eğitim ve sağlık alanındaki projelerini sürdürecek olan Boeing, sosyal sorumluluklarını Türkiye çapında yerine getirmeye devam edecektir.''

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.