Boeing’ten EÜ’ye yeni kompozit laboratuvarı
İzmir Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu’ndaki yeni Kompozit Laboratuvarı’nın resmi açılışı öğrenci, akademisyenler ve Boeing yetkililerinin...
İzmir Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu’ndaki yeni Kompozit Laboratuvarı’nın resmi açılışı öğrenci, akademisyenler ve Boeing yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Öğrencilere kompozit maddenin üretim, bakım ve tamiri konusunda daha fazla bilgi sahibi olma fırsatı verecek olan yeni kompozit labortavara Boeing de maddi destek ve kompozit malzemelerin üretimi, tamiri ve test edilmesi için gerekli malzeme ve cihazların sağlanması konusunda destek sağladı. Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, “Genç insanların eğitimine katkıda bulunmak aslında bir ülkenin geleceğine katkıda bulunmaktır. Türkiye’nin havacılık alanında son yıllarda attığı kayda değer adımları göz önüne aldığımızda, havacılıktaki eğitim olanaklarına bu anlamlı katkıyı sunmaktan dolayı biz de çok mutluyuz. Bu açılış törenindeki mutluluğumuz, yaşamakta olduğumuz bu topluma daha fazla katkı yapma konusunda bizi cesaretlendirecek ve ilham verecektir” değerlendirmesinde bulundu.
Kompozit Laboratuvarı, Ege Meslek Yüksek Okulu’nda 2010 yılında başlatılan Uçak Teknolojileri Programı’nda kullanılacak. Bu program kapsamında, 30 öğrenci temel havacılık dersinin yanı sıra uçak üretimi, bakımı ve motor konusundaki uygulamalı derslerde de Kompozit Laboratuvarı’ndan faydalanacak. Günümüz uçaklarında giderek daha fazla kullanılan kompozit malzeme ile ilgili uygulamalı eğitim olanağı sunulması havacılık eğitimi açısından büyük önem taşıyor. Bu laboratuvarda öğrenciler kompozit malzeme ile tanışacak ve bu malzemeden çeşitli ölçü ve şekillerde parça modellemesi ve üretimi yapmayı öğrenecek. Öğrenciler ayrıca, ürettikleri bu parçaların test ve kontrolleri ile bakım ve tamiratını yapabilecek.
Törende bir konuşma yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “Havacılık diğer sektörlerin de öncüsüdür. Özellikle havacılık sektöründe ileri gitmiş ülkelerin dünyadaki son gelişmeleri yönlendirdiği günümüzde biz de Türkiye olarak havacılıkta ileri gitmek istiyoruz. Türkiye olarak insani gücü etkin ve yetkin kılacak altyapıyı kurmalıyız. Üniversite - sanayi işbirliği ile bunu daha iyi bir noktaya getirmeliyiz. Dünyada havacılıkta önemli bir marka olan Boeing’in yine Türkiye’de ve dünyada önemli gelişmelere imza atan Ege Üniversitesi ile yaptığı işbirliğini çok önemsiyorum. Bugün açılışını yaptığımız Boeing’in katkılarıyla açılan bu Kompozit Laboratuvarı’nın havacılık alanında eğitim gören öğrencilere çok büyük katkısı olacaktır. Boeing’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş konuyla ilgili olarak, “Boeing, Ege Meslek Yüksekokulu’nun Kompozit Laboratuvarı’nın oluşumuna alt yapı desteği vererek, Ege Üniversitesi ile yürütmekte olduğu eğitim projesi kapsamında, okulumuz Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinin temel yeteneklerin geliştirmelerini katkı sağlamaktadır. Bugün Boeing'in katkılarıyla okulumuzda kurulan Kompozit Laboratuvarı öğrencilerimizin iş hayatında daha kısa oryantasyon ve alışma süreci yaşamalarına katkıda sağlayacaktır. Devam eden destekleri ve bu projedeki işbirliklerinden dolayı Boeing Türkiye’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz da dünyada ve havacılık sektöründe nitelikli eleman ihtiyacının her geçen gün arttığını belirtti. Rektör Yılmaz şunları söyledi: “Nitelikli elemanların yetiştirilmesinde üniversitelere önemli görevler düşmektedir. Boeing’in, Üniversitemizin dokuz Meslek Yüksekokulundan biri olan Ege Meslek Yüksekokulu ile yürüttüğü bu proje ile Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerimizin kompozit malzemelerin üretimi, tamiri ve test edilmesi hususunda gelişmelerine katkı sağlayacaktır. Ege Üniversitesinin Boeing ile yapmış olduğu bu işbirliği gelecekte Ege Üniversitesinin havacılık konusunda gelişimine ve ileri teknolojilerin uygulanması konusunda nitelikli teknik eleman yetiştirilmesine katkı sağlayacaktır”
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.