Borusan Lojistik "Yeşil" taşımacılığını belgeledi

Borusan Lojistik "Yeşil" taşımacılığını belgeledi

Borusan Lojistik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen ve UAB – Kombine Taşımacılık Yönetmeliği kapsamında, bu yıl ilki verilen Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Borusan’ın sürdürülebilirlik odak alanları olan insan, iklim ve inovasyon başlıklarında kapsayıcı çalışmalar yürütmekte olan Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın verdiği Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazandı.

BORUSAN LOJİSTİK DENETİMLERDEN TAM NOT ALDI

Yeşil Lojistik Belgesi almaya hak kazanması yönünde Borusan Lojistik’in şirket içerisindeki belirlenen kriterlere uyumlu intermodal taşımaları, Yönetim Sistemleri Belgeleri (ISO 14001 Çevre, ISO 50001 Enerji, ISO 14046 Su ayak izi, ISO 14064 Karbon ayak izi), karbon emisyon azaltımı ve ağaçlandırma çalışmaları, Yenilenebilir Enerji Kullanım oranı ve Yıllık asgari %5 oranında yeşil paketleme faaliyetleri denetlendi.

Sürdürülebilirliği destekleyen ve yenilikçi adımları ile Türkiye’de lojistik sektörünün dijital dönüşümünü de üstlenen Borusan Lojistik, Yeşil Lojistik Belgesi sayesinde teşvik, muafiyet, istisna ve kolaylıklardan da yararlanabilecek.

serdar-ercal-borusan.webpKonuya ilişkin açıklamada bulunan Borusan Lojistik Genel Müdürü Serdar Erçal, Borusan Lojistik olarak 2011 yılından bu yana sürdürülebilirlik odaklı projeler yaptıklarını, tüm faaliyetlerinde kullanılan fosil enerji tüketimi nedeniyle çevreye verilen zararı bertaraf etmek için ‘Biz Kafayı Yeşile Fena Taktık’ sloganı ile çıktıkları sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli adımlar attıklarını söyledi. 2021 yılında SKD (Sürdürülebilir Kalkınma Derneği) İş Dünyası Plastik Girişimine imzacı olan ilk lojistik firması olduklarını belirten Erçal, temiz bir geleceğin umudunu birlikte taşıdıklarını ve sürdürülebilirliği bu denli merkezinde konumlandıran bir kurum olarak aldıkları Yeşil Lojistik Belgesi'nin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi.

Erçal son olarak, "Yenilenebilir enerji kullanımından yeşil paketlemeye, emisyon azaltım ve ağaçlandırma çalışmalarımızdan karbon ve su ayak izi doğrulama sistemlerimize kadar sürdürülebilirlik konusunda geniş bir yelpazede projeler hayata geçiriyoruz. Bu çalışmalarımıza devam edecek ve geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.