Brisa bu yıl 110 milyon dolar yatırım yapacak

Brisa bu yıl 110 milyon dolar yatırım yapacak

Türkiye lastik pazarının lideri Brisa’nın “Yıllık Değerlendirme Toplantısı”nda basın mensuplarına seslenen Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, lastik sektöründe değişen trendlerden sürdürülebilirlik faaliyetlerine kadar görüşlerini paylaştı.

Türkiye lastik pazarı lideri Brisa’nın “Yıllık Değerlendirme Toplantısı”, Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman’ın ev sahipliğinde Feriye Lokantası’nda düzenlendi. Hakan Bayman, toplantı kapsamında basın mensuplarına yaptığı sunumda; dünya lastik pazarı, Avrupa yenileme lastik pazarı, Türkiye lastik pazarı, Brisa’nın 2014 finansal sonuçları, 2015 hedefleri, yatırımları ve hizmetleri, ulaşım trendleri ve sürdürülebilirlik gibi konularla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

ÜRETİM KAPASİTESİ %30 ARTACAK
Brisa’nın ‘yolculuğunuzun geleceğini tasarlıyoruz’ vizyonuyla bir sanayi şirketinden inovasyon şirketine dönüşümünü başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Bayman, bu doğrultuda kendilerini bir lastik üreticisinden çok, bir değer sağlayıcı olarak konumladıklarına dikkat çekti. Değer sağlayıcı olmanın, işe 360 derece bakış açısıyla yaklaşmayı gerektirdiğini belirten Bayman, Brisa çatısı altında sadece müşteriye özel çözümler sunmakla yetinmediklerini; aynı zamanda bu çözümlerin kolay erişilebilir olmasına ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamasına da özen gösterdiklerini dile getirdi.  Öte yandan Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılında faaliyete girecek ikinci fabrikanın da kendilerini son derece heyecanlandırdığını belirten Bayman, “300 milyon USD’lik bir başlangıç yatırımıyla hayata geçirilen Aksaray fabrikası projemiz, İzmit’teki kapasiteye ek olarak, binek ve hafif ticari segmentinde yıllık 4.2 milyon adet üretim kapasitesi sağlayacak. Toplam üretimim kapasitemiz ise %30 oranında artmış olacak” dedi.

BRİSA KARBON SALIMINI SON 10 YILDA %26 AZALTTI
Basın toplantısında sürdürülebilirliğe geniş yer veren Hakan Bayman, sürdürülebilirliği ekonomik, toplumsal ve çevresel boyutlarıyla ele aldıklarını ve kurumsal kimliklerinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini vurgulayarak, bu anlayışla üretim süreçlerinde gözle görülür iyileşmeler sağladıklarını ifade etti. Bayman, “Karbon salımını son 10 yılda %26 azaltırken; enerji tasarrufumuzu ise 2008’e kıyasla 12 kat arttırdık. Yine 2008’e göre kuyu suyu tüketimini %53 azalttık. 2010 yılına kıyasla, evsel atıklarımız %36 azaldı. Çevreci ürün ve hizmetlerimizle de sektöre öncülük etmeyi sürdürüyoruz. Binek lastiklerimizin %28’i Ecopia & Greenways markalı çevre dostu lastiklerden oluşuyor. Lastik kaplama markamız Bandag ile de geçtiğimiz yıl içerisinde yaklaşık 130.000 ticari lastik kaplayarak atıkların azaltmasını sağladık” dedi.

“SOLAR IMPULSE’A SPONSOR OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Brisa çatısı altında yürüttükleri sürdürülebilirlik faaliyetlerinin yanı sıra, bu alanda global arenada atılan adımları da yakından takip ettiklerini dile getiren Bayman, tek damla yakıt kullanmadan, sadece güneş enerjisi ile dünya turu atmak üzere yola çıkan Solar Impulse uçağına da bu vizyonla sponsor olduklarını belirtti. “Yolculuğun geleceğini tasarlama vizyonumuz ışığında, Solar Impulse gibi tüm dünyada ses getiren bir sürdürülebilirlik ve inovasyon projesine Türkiye’den sponsor olan tek marka olmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Bayman, Solar Impulse’ın, yenilenebilir enerji kaynaklarının ve temiz teknolojinin gücünü kitlelere göstermesi açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

İSMİNİZ SOLAR IMPULSE İLE DÜNYAYI DOLAŞACAK!
Solar Impulse’ın yolculuğunun Türkiye'den de izlenmesi için sosyal medya üzerinde etkin bir çalışma yürüten Brisa, yeni kampanyasıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının önemiyle ilgili farkındalık yaratmayı hedefliyor. Kampanya kapsamında 20 Nisan'dan itibaren #gunesledevrialem etiketi ile Instagram, Facebook, Twitter ve Periscope üzerinden "yenilenebilir enerji ve yolculuğun geleceği" temalarında en güzel içeriği paylaşan kullanıcılar isimlerini Solar Impulse’ın kanadı üzerindeki güneş hücrelerine yazdırılacak. Her hafta, jürinin belirleyeceği bir kişi bu tarihi uçuşun bir parçası olma şansını yakalayacak.

BRİSA’DAN 2015’DE 110 MİLYON DOLAR YATIRIM HEDEFİ
2014 yılında 2013’e oranla satış gelirlerini yüzde 14, net karını ise yüzde 29 arttıran Brisa’nın toplam satış gelirleri 1693 milyon TL; net karı ise 186 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin ihracat gelirleri de 2014 yılında yüzde 24’lük bir artış göstererek 347 milyon TL’den 430 milyon TL’ye yükseldi. Brisa, 2015 yılı sonu itibarıyla yüzde 8-10 aralığında bir ciro artışı sağlamayı ve 100-110 milyon ABD Doları düzeyinde yatırım yapmayı hedefliyor. 1988’den bugüne 920 milyon USD tutarında yatırım gerçekleştiren Brisa, yaklaşık 2500 çalışan istihdam ediyor.

Brisa; Lassa, Bridgestone, Energizer, Bandag, Dayton, Kinesis ürünlerinin yanı sıra, OtoPratik, ProPratik Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.