Brisa, Ecovadis’te “Altın” kategorisinde yer aldı

Brisa, Ecovadis’te “Altın” kategorisinde yer aldı

Sabancı Holding iştiraklerinden, Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, uluslararası sürdürülebilirlik derecelendirmesi sağlayan Ecovadis’te “Altın” (Gold) kategorisinde yer aldı.

ecovadis2022.jpgSabancı iştiraki Brisa, hem fabrikaları ve iştiraklerinde hem de sınırları dışında sorumluluklarını yerine getirecek şekilde sürdürülebilirliği iş yapışının merkezine koyuyor. Şirket, sürdürülebilirlik alanında öncü çalışmaları ve uygulamalarıyla Ecovadis tarafından yapılan değerlendirmede Altın (Gold) kategorisinde ve tüm şirketler arasında yüzde 5’lik en üst dilimde yer aldı.

Küresel tedarik zinciri için dünyanın en güvenilir iş sürdürülebilirlik derecelendirmesi yapan Ecovadis, 200'den fazla satın alma kategorisi kapsamında 160'tan fazla ülkede değerlendirme yapıyor. Kurum, kanıta dayalı yapılan değerlendirmeler sonrasında, şirketlerin ve tedarik zincirinin sürdürülebilirlik performansları, GRI ve UN Global Compact’in getirdiği uluslararası standartlara uygun olarak 100 üzerinden puanlanıyor. Ecovadis’in uluslararası uzmanları, Çevre, İşgücü & İnsan Hakları, Etik ve Sürdürülebilir Tedarik alanlarındaki 4 ana temayı, bütünsel sürdürülebilirlik kriterleri açısından ve sektör, konum, boyut kapsamı, teknoloji destekli çıktı, şeffaflık ve ulaşılabilirlik boyutlarıyla inceliyor.

Brisa, iklim değişikliği ile mücadelede uluslararası çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi 2021’de (CDP) de 6.kez Türkiye İklim Değişikliği Lideri ve 3.kez Su Lideri olurken Tedarikçi İlişkileri Değerlemesinde ise 3. kez Global Liderler arasında yer almıştı. Şimdi de Ecovadis Altın kategorisindeki konumlamasıyla sürdürülebilirlik alanında öncü olmak vizyonuyla oluşturduğu yol haritasında somut adımlarla ilerlediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Her yıl karbon emisyonunun ve atıkların azaltılması, enerji ve suyun verimli kullanılmasına yönelik aldığı aksiyonlarla sürdürülebilirlik performansını daha ileriye taşıyan Şirket, 2020 yılına göre 2030’da doğrudan emisyonlarını %56 azaltmayı, 2050’de ise net sıfır emisyon hedefliyor. Brisa 2030 yılı hedefleri için oluşturduğu planı, 2021 yılında Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifine onaylattı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.