Bu gemi acaba neden hâlâ İzmir’de?

Bu gemi acaba neden hâlâ İzmir’de?

İspanyol bandıralı Ro-Ro gemisi, tarifeli Tarragona seferi için ne vakit demir alıp da yola koyulacak? Normalde, “M/V Super-Fast Baleares”in en geç bugün öğleden sonra İspanya’ya ulaşması gerekiyordu.

Dikkatli LOJİPORT okurlarının hatırlayacakları üzere, Ağustos 2018’de durdurulan İzmir Alsancak Limanı çıkışlı Ro-Ro seferleri, İzmir Ticaret Odası (İZTO), T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak yoğun çabaları sonucu yaklaşık iki buçuk yıllık bir aradan sonra yeniden yapılmaya başlanmıştı. Bu önemli denizyolu taşımacılığı trafiği başlangıcına ait ilk sefer ise geçtiğimiz 7 Şubat Pazar günü TCDD tarafından işletilen İzmir Alsancak Limanı ile İspanya’nın Tarragona Limanı arasında “M/V Super-Fast Baleares” adlı İspanyol bandıralı modern ve süratli bir Ro-Ro gemisiyle gerçekleştirilmişti. Madrid merkezli İspanyol Trasmediterránea [Acciona-Trasmediterranea S.A.] şirketinin filosuna dahil gemi ile söz konusu seferler herhangi bir sorun yaşanmaksızın haftalardır sürmekteydi. İzmir ihracat-ithalat ve lojistik dünyasının önde gelen temsilcileri, TCDD İzmir Alsancak Limanı'nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın izniyle yeniden  Ro-Ro operasyonlarına açılmasının, şehir ve bölge dış ticaret aktivitelerine hiç şüphesiz hayli olumlu biçimde yansıyacağına inanmaktalar.

m-v-super-fast-baleares.jpgEn son, 14 Mayıs Cuma günü yerel saatle 20.44’te Tarragona Limanı’ndan yola çıkan “Super-Fast Baleares,” 17 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 20.39’da İzmir Alsancak Limanı’na yanaşmıştı. Buradaki 7 saat 11 dakikalık konaklamasını tamamlayan gemi, 18 Mayıs Salı günü yerel saatle 03:51’de yeniden Tarragona’ya dönmek üzere İzmir’den ayrılmıştı. Ancak Alsancak Limanı’ndan ayrılışından kısa bir süre sonra “Super-Fast Baleares”in henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü yerel saatle 04:08’de İzmir şehri açıklarında durarak demirlediği saptandı. 210 metre boyundaki,  27 metre genişliğindeki 30 998 grostonluk, 11 yaşındaki, 230 TIR taşıma kapasitesine sahip Ro-Ro gemisi, 20 Mayıs 2021 Perşembe sabahı yerel saatle 05:36’da hâlâ İzmir kenti açıklarında demirli ve hareketsiz halde beklemekteydi. Bakalım, tarifeli Tarragona seferi için ne vakit demir alıp da yola koyulacak? Normalde, “M/V Super-Fast Baleares”in en geç bugün öğleden sonra İspanya’ya ulaşması gerekiyordu.

Haber derlemesi: Dr. GÜNTÜRK ÜSTÜN - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum