Bulancak'a denizcilik fakültesi

Bulancak'a denizcilik fakültesi

Giresun'un Bulancak ve Espiye ilçelerine kurulan, Yatılı Anadolu Denizcilik Meslek Liselerinden sonra, Giresun Üniversitesi, Bulancak'a 4 yıllık Denizcilik...

Giresun'un Bulancak ve Espiye ilçelerine kurulan, Yatılı Anadolu Denizcilik Meslek Liselerinden sonra, Giresun Üniversitesi, Bulancak'a 4 yıllık Denizcilik Yüksek Okulu kuruyor.

Rektör Prof Dr.Osman Metin Öztürk Başkanlığında toplanan Giresun Üniversitesi Senatosu Bulancak ilçesine yeni kurulacak Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bünyesinde 4 yıllık Lisans düzeyinde Eğitim verecek Denizcilik Yüksek Okulu kurulmasına karar verdi.

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin ÖZTÜRK Bulancak ilçemizde yeni kurulacak Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde lisans düzeyinde, eğitim verecek Denizcilik Yüksek Okulu'nun YÖK tarafından onaylandığını söyledi.

Rektör'ün bu açıklaması, Bulancak ve Espiye İlçelerinde bulunan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ögrencileri tarafından sevinçle karşılandı.

Bilindiği gibi; Denizcilik Meslek Lisesi mezunu ögrenciler meslekleriyle ilgili olan Denizcilik Yüksek Okullara daha avantajlı puanlarla girebiliyorlar. Önümüzdeki yıl ilk ögrencilerini alması planlanan Bulancak Denizcilik Yüksek Okulu, Karadeniz Bölgesi'nde kendi alanında bir ilk olarak eğitime başlayacak.

www.denizhaber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.