Bulgaristan’a yıllık ihracat verilerinde önemli artış var

Bulgaristan’a yıllık ihracat verilerinde önemli artış var

Balkan ülkeleri arasında yer alıp aynı zamanda ülkemizin Avrupa’ya açılan sınır komşusu Bulgaristan’a yapılan ihracat verileri geçmiş yıllar ile karşılaştırıldığında son derece memnuniyet verici oranlarda seyrettiği görülmektedir.

Uluslararası ticaret çalışmaları kapsamında neredeyse tüm dünya ülkeleri ile yaptığımız ihracatımız Balkan ülkeleri özelinde gözle görülür derecede artış sağlamıştır. Balkan ülkeleri arasında yer alıp aynı zamanda ülkemizin Avrupa’ya açılan sınır komşusu Bulgaristan’a yapılan ihracat verileri geçmiş yıllar ile karşılaştırıldığında son derece memnuniyet verici oranlarda seyrettiği görülmektedir.

Ülkemiz genelinde üretimi yapılmakta olan yüzlerce çeşit ihracat ürününün talibi olup ülkemizden düzenli olarak ithalat yapmakta olan Bulgaristan, ürün alımlarını ülke geneline yayıyor olsa da yoğun sevkiyatlar başkent Sofya’ya yapılmaktadır. Üretim mamullerinin Bulgaristan’a sevk edilmesinde büyük pay sahibi olan ülkemizde ki Bulgaristan nakliye firmaları yerli ve Bulgar plakalı yük taşıma araçları ile kesintisiz lojistik destek hizmetleri sunmaktadır.

Dünya genelini saran pandeminin dahi çok fazla etki altına alamadığı ihracat çalışmalarımızın genel itibarı ile artış göstermesinin sebepleri arasında elbette ülkece doğru izlenen dış ticaret politikalarımız ile üretici firmaların taşıma şirketleri ile doğru orantı kurmaları gelmektedir. Türkiye-Bulgaristan iş formu dahil her iki ülkenin ticaretten sorumlu yetkililerinin sürekli olarak irtibatta bulunuyor olmasının getirileri yıllık verilerle ortaya çıkıyorken, mevcut durumu daha da ileri noktalara taşımak amacı ile görüşmeler daha sıcak ve öz verili şekilde devam etmektedir.

İki ülke arasında yapılan ticari taşıma yollarının en yoğun kullanım şekli karayolu ile taşıma yöntemi olması bakımından Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarında sıklıkla yaşanan yoğun araç trafiğinin rahatlatılması amacı ile yine iki ülke yetkililerinin ortak fikir üretmeleri ve mutabık kararlar alınması neticesinde yeni yöntemler geliştirilmekte, bu yöntemler sayesinde de yaşanan aksaklıklar en aza indirgenmektedir. Bulgaristan nakliye konusunda da gelinen nokta itibarı ile memnuniyet verici sonuçlar alınıyor olmasının bir çok lojistik firmasının bu taşıma hattına yönelmesine sebebiyet vermiştir.

Türkiye’den Bulgaristan şehirlerine yapılan ticari ürün sevkiyatları genel itibarı ile komple tır taşıması şeklinde olsa da İstanbul depolarından çıkışlar yapılmak suretiyle periyodik olarak ilerlemekte olan Bulgaristan parsiyel nakliye çalışmaları da önemli oranda talep görmektedir. Türk nakliye şirketlerinin büyük bölümü komple tır nakliyesi ile birlikte haftalık düzenli çıkışlarla parsiyel nakliye hizmetlerinde de başarılı grafik sergilemektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.