Bursa’da Doğuş Nakliyat güvencesi

Bursa’da Doğuş Nakliyat güvencesi

Taşımacılık sektöründe 20 yıla yaklaşan tecrübesiyle hizmet veren Doğuş Nakliyat’ın sahibi Suat Çelik, üretici ve taşıyıcıya yönelik kolaylıklar yapılmasının piyasaları hareketlendireceğini savundu.

Doğuş Nakliyat, Bursa’da taşımacılık alanında ilk akla gelen firmalardan biri. Yaklaşık yirmi yıldır kentimizde faaliyet gösteren Doğuş Nakliyat, Türkiye’nin her yerine makine, toptan gıda, mobilya ve hammadde taşıyor. Taşımacılığa 2000 yılında araç temini ile başladıklarını belirten Suat Çelik, yük taşıma yapacak firmalara araç ve şoför temini sağladıklarını söyledi. Uzun süre araç temini üzerine çalıştıktan sonra 2010 yılında şirketleştiklerini kaydeden Çelik, Türkiye’nin 81 ili ve 957 ilçesine hizmet götürdüklerini kaydetti. Çelik; “Bursa’nın yükünü Türkiye’nin köşe bucak her noktasına taşıyoruz diyebiliriz. Çözüm ortaklarımız taşımacılık kooperatifleri. Bursa’ya gelen kooperatif araçlarının kendi illerine boş dönmemeleri için ara nakliye olarak tabir edilen ürünleri sağlıyoruz. Böylece dönüş yolunu da boş geçirmeye araç sahipleri kazanç elde ediyor. Örneğin araç Konya’dan gelmiş, Bursa’ya yükü bırakmış. Dönüşte boş, bize yönlendiriliyor. Biz de döneceği yere yük verip, gönderiyoruz” dedi.

“AĞIR YÜK TAŞIYORUZ”

 

Ağır yük olarak tabir edilen ürünleri taşıdıklarını dile getiren Doğuş Nakliyat sahibi Suat çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Örneğin makineler. Ayrıca toptan gıda ürünleri, tekstil malzemeleri, mobilya ve hammaddeleri… Tüm kuru yük çeşitleri, taşıma yelpazemize dahil.”

“NAKLİYE BİTMEYECEK SEKTÖRLERDENDİR”

lojistik-yonetimi.jpgNakliyeciliğin kesinlikle bitmeyecek sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken Çelik, her dönem taşımacılığa ihtiyaç duyulacağını söyleyerek sözlerini şöyle devam etti; “Ülkemizde yaklaşık 450 bin ağır yük taşımaya uygun araç var. Bu araçlar Türkiye’nin her yerini bir şekilde gezmiştir. Örneğin sektörde araçlar otoparklarda bekliyorsa piyasa durgun, iş yoktur demektir. Ama araç yoksa yoldadır ve işler iyidir. Taşımacılık sektörünü borsa gibi düşünebilirsiniz. Nakliye sektörünü zora sokan birkaç temel konu var. Bunlardan en önemlisi yakıt fiyatları. Pahalı yakıt araca, şoföre ve firmaya yük oluyor. Geçen yıla göre taşımacılık ücretleri neredeyse %5 0 artış gösterdi. Sebebi yakıt fiyatları. 1000 liralık taşıma işleri en az 1400 Lira oldu. Tabii yük taşıyan araçların üçüncü köprüyü kullanmasının zorunlu hale gelmesi de bir etken. Köprü 70 kilometre ek mesafe koyuyor. Ayrıca geçiş ücretli. Sebze neden pahalı? Büyük ölçüde taşımadaki maliyet artışı nedeniyle… Açıkçası gelecek dönem daha zorlu görünüyor. Görüştüğümüz Avrupalı şoförler, Türk Lirası ile on bin liraya yakın maaş aldıklarını söylüyorlar. Türkiye’de bir şoförün aylık kazancı dört bin lirayı bulmaz. Sektör olarak bizler, devletimizden üreten ve taşıyana yönelik kolaylıklar yapmasını bekliyoruz. Çiftçi ve taşımacı üzerindeki yükler kaldırıldığında kaliteli ürün daha ucuza elde edilecektir. Piyasa da ancak böyle hareketlenebilir.”

“PROBLEMSİZ VE GÜVENLİ TAŞIMACILIK YAPIYORUZ”

İşini severek yaptığını dile getiren Suat Çelik, müşterilerine güleryüzlü davranmaya dikkat ettiklerini, hızlı, güvenli ve yüzde100 müşteri memnuniyeti ilkesiyle taşımacılık hizmeti verdiklerini ifade etti. Çelik, “Şoförler ve müşteriler arasındaki dengeyi sağladık. Onlar birbirleri ile muhatap olmuyor. Tüm sorunları biz çözüyoruz. Yük verdiğimiz araçlar kooperatif araçları olduğu için güvenlikleri de kooperatif tarafından sağlanıyor. Ayrıca yüklenen malın sorumluluğu şoföre, dolayısıyla firmamıza aittir. Ödemeler, mal teslim edildikten sonra yapılır. Kısacası problemsiz ve güvenli taşımacılık gerçekleşir. Biz en iyisini yapmaya, müşterilerimize problemsiz ve sorunsuz hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi. (Mustafa Emre Özgen / bursa.com)

lojistik_risk_yonetimi_sigorta.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.