Bursa'da trafik festivali tanıtıldı

Bursa'da trafik festivali tanıtıldı

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 (OSYEG 21), Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) ve İl Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa...

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 (OSYEG 21), Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) ve İl Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ''Çocuk Trafik Eğitim Festivali''nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Ördekli Hamamı Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin kanayan yaralarından biri olan trafik kazalarıyla ilgili sorunun çözümünde eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.

Bu nedenle özellikle geleceğin büyükleri olan çocuklara yönelik trafik eğitimi projesi başlattıklarını ifade eden Altepe, ''Böyle bir projenin içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 'Ağaç yaşken eğilir' misali çocuklarımızın belleklerine alacağı trafik bilinci sayesinde, gelecekte trafik kazalarının azalacağına eminim. Bu projenin çok başarılı olacağını ve tüm Türkiye'ye de örnek olacağına yürekten inanıyorum'' dedi.

İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, başlatılan projenin geleceğin sürücüleri olan çocukların şimdiden trafik bilincine kavuşturulmaları açısından son derece önemli olduğunu bildirdi.

GESİAD Başkanı Denizhan Sezgin ise Türkiye'de trafik kazalarına en çok maruz kalan kesimin 0-15 yaş arası çocuklar olduğunu belirterek, ''Bu nedenle trafik kazalarından korunmak için trafik kazalarını öğrenip, bu kuralları uygulamak çok önemli. Yılda 7-8 bin insanımızın ölümüne ve milyonlarca YTL'lik ekonomik kayıplara yol açan trafik kazalarını önlemenin en önemli yolu eğitimden geçiyor'' diye konuştu.

14 Haziranda başlayacak proje kapsamında, 6-11 yaş gurubu çocuklara, Bursa Emniyet Müdürlüğü eğitmenleri tarafından teorik ve pratik olarak trafik eğitimi verilecek. Yaz tatili boyunca devam edecek eğitimlerin sonunda çocuklara trafik eğitim kartı ve eğitim kitapçıkları dağıtılacak.

Trafikte güvenli yaşam bilinci edinilmesi ve çocukların yaşam becerilerinin gelişmesi, trafiğe karşı duyarlılığın arttırılması, yol ve trafik işaretlerinin kavranmasını hedefleyen ''Çocuk Trafik Eğitimi Festivali'' kapsamında 15 Haziranda As Merkez otoparkında katılımcı çocuklar ve aileleri, Keremcem konserini ücretsiz izleyebilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.