Bursalı Karayip korsanı!

Bursalı Karayip korsanı!

Bursa’da üretilen, Ram PromasterCity adıyla ABD ve Kanada’ya ihraç edilen Doblo, kendisine yeni pazarlar bulmaya devam ediyor. Bursalı Doblo’nun yeni ele geçirdiği pazarlar arasında Karayipler de var...

Tofaş’ın tarafından geliştirilip Bursa’da üretilen ve “Ram PromasterCity” adıyla, Kanada ve Kuzey Amerika’ya ihraç edilen Bursalı Doblo, Karayipler, Peru ve Kostarika pazarlarını da fethetmeye hazırlanıyor. 80 ülkeye ihraç edilen Doblo’dan, bu yıl ABD kıtasına 25 bin adedin üzerinde araç gönderilmesi öngörülüyor.

Hafif ticari araç dünyasında adeta kendi sınıfını yaratan Fiat Doblo, “Ram PromasterCity” adıyla, Kanada ve Kuzey Amerika’daki etki alanını genişletiyor. Yeni nesil Doblolar, 2015 yılı itibariyle daha önce ihraç edilmediği yeni pazarlarda da yerini alıyor.

cengiz-eroldu.jpgFiat, Opel, Vauxhall ve Ram markmalarıyla üretilip ihraç edilen Doblo’nun, hafif ticaride artık “dünya markası” haline geldiğini vurgulayan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Fikri ve sınai mülkiyet hakları Tofaş’a ait olan bu modelimizi, ABD ve Kanada’dan sonra artık Karayipler, Peru, Kostarika gibi diğer Amerika kıtası ülkelerine de göndermeye başladık. Ram PromasterCity’lerin Karayipler lansmanı bu ay gerçekleşecek” diye konuştu.

Değerli bir yatırım

Kuzey ABD’ye 2021 yılına kadar 175 bin Doblo ihraç etmeyi hedeflediklerini yineleyen, ancak önceki açıklamalarında bunun artabileceğini de söyleyen Eroldu, “Türkiye’nin hem binek Otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek otomotiv şirketi olarak 80’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz.  Doblo, bu anlamda çok değerli bir yatırım” ifadesini kullandı.

Doblo ile Bursa başta olmak üzere, Türkiye’ye istihdam ve katma değer yaratılarak, yan sanayinin gelişimine de katkı yapıldığına dikkat çeken Eroldu, “Doblo, Tofaş için büyük bir gurur kaynağı. Türk otomotiv tarihinin çok önemli bir kilometre taşı. Bu sayede Ar-Ge faaliyet ve yatırımlarının daha da büyümesi sağlandı. Türk mühendis ve işçisinin üretim kalitesini tüm dünyaya ispatladı” dedi.

ram-promaster-city-1.jpgLOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.