CHEP ile taşıdığınız yükleri 360 derece görebiliyorsunuz

CHEP ile taşıdığınız yükleri 360 derece görebiliyorsunuz

Taşınan ürünlerin 360 derece görünürlüğünün yanı sıra gerçek zamanlı veri alma imkânı da sunan sistemin, hizmet verdiği tüm müşteriler tarafından kullanılabilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor

Standart ebattaki yüksek kaliteli paletleri, plastik konteyner ve kasaları ile tedarik zincirine yönelik yenilikçi çözümler geliştiren CHEP, teknoloji yatırımlarıyla da sektöre öncülük ediyor. Brambles tarafından kurulan BXB Dijital aracılığıyla büyük veriye dayalı iş zekası uygulamaları ve nesnelerin interneti teknolojisine yatırım yapan CHEP, fiziksel ekipmanlarını dijital çözümlerle donatarak daha bağlı, akıllı ve verimli tedarik zincirleri yaratmayı hedefliyor.

Serhat Enyüce: 360 derece görünürlük ve gerçek zamanlı veri sağlıyoruz

CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, ‘The Flow Illumination’ adı verilen dijital izleme sistemi hakkında bilgi verdi. Çalışmaların iki ana konu üzerinde şekillendiğini belirten Enyüce, “Sistemde ilk olarak, tedarik zincirleri boyunca ekipmanlarımızın ve taşıdığımız ürünlerin 360 derece görünürlüğünü sağlamaya odaklanıyoruz. Bunun için Türkiye’de büyük bir FMCG firması ile pilot denemelere başladık. İkinci aşamada ürünlerin sıcaklığı, varış yerlerine olan mesafeleri gibi gerçek zamanlı ve anlamlı veriler elde etmeyi hedefliyoruz.  Bu doğrultuda, perakende teşhir çözümlerimizden olan plastik çeyrek paletlerimize ‘beacon’ olarak adlandırılan sensörler yerleştirdik. Bu sensörler ile ürünlerin stokları anlık olarak takip edilebiliyor, çok satılan ürünlerde ise stoksuz kalma durumu azaltılıyor. Yakınlık sensörü ile mağazadaki tüketicilerin ürünün yanından geçerken cep telefonlarına kampanya bildirimi alabilmelerini sağlıyor. Bunu daha da ileri götürerek sıcaklık sensörü ile gıda sektöründe soğuk zincirin kırılıp kırılmadığı takip edilebilecek. Ağırlık sensörüyle ise paletlerin üstünde ne kadar ürün kaldığı, ürünlerin ne kadar zamanda satıldığı gibi birçok istatiksel veriye ulaşmak mümkün olacak” dedi.

“Tedarik zincirine değer katıyoruz”

Pilot projenin Türkiye’nin önde gelen FMCG markalarından biriyle yapılan anlaşma çerçevesinde başladığını söyleyen Serhat Enyüce, “Pilot uygulamadan oldukça başarılı sonuçlar alınıyor. Müşterilerimiz yeni dijital izleme teknolojimiz ile yalnızca takip sağlamak ve veri elde etmekle kalmayacak, atıkların azaltılması ve kaynakların korunmasına da destek olacak. Üstelik bunu daha az maliyetle yapma imkânı bulacaklar” açıklamasında bulundu.

chep_ceyrek_palet.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.