Cherry, Türkiye’de üretip Avrupa’da satmayı hedefliyor

Cherry, Türkiye’de üretip Avrupa’da satmayı hedefliyor

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Mei, Türkiye pazarında gelişmeleriyle birlikte Türkiye’de bir üretim tesisi kuracaklarına ve araçlarını Avrupa’ya ihraç edeceklerine inandığını söyledi.

Chery’nin Türkiye pazarına girişiyle alakalı heyecanlı olduklarını söyleyen Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Zhenghai Mei, “Türkiye pazarına her zaman çok büyük önem veriyoruz. Son 20 yılda çok önemli tecrübeler edindik. Yeni Chery ürünlerimizin sadece kalitesini değil, aynı zamanda tasarımını ve işlevini de geliştirdiğimizi görebilirsiniz. Yeni Chery’nin marka imajı Türkiye’de 10 yıl önceki Chery’den tamamen farklı. Şimdi Chery’nin tekrar Türkiye’ye dönmesi için iyi bir zaman.” dedi.

Chery'nin Türkiye Planı

Türkiye’de 10 sene önce birkaç modelle yaptıkları deneyimin artık geçmişte kaldığını ve Chery’nin daha yeni bir imaj ve teknolojiyle İstanbul’da kendi genel müdürlüğünü açacağını belirten Mei, “Hem ortaklarımızla hem de son kullanıcılarla her zaman birlikte olacağız ve en kaliteli ürünü, en iyi tasarım arabaları sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ayrıca fiyat stratejisi elbette çok önemli ve ayrıca ürün stratejisi, ayrıca hizmet stratejisi için de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sadece kalitemizi değil, sadece işlevselliğimizi değil, tasarımımızı da geliştirmeye devam etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ve ayrıca her zaman müşterilerimizin yanında olacağız ve en iyi ürün ve hizmetimizi sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Mei'nin Türkiye'ye İnancı Tam

Bu sene içerisinde Tiggo 7 Pro, Tiggo 8 Pro ve Omoda 5’i Türkiye’de piyasaya çıkaracaklarını ve senenin geri kalanında da elektrikli otomobilleri Türkiye pazarında satışa çıkaracaklarını söyleyen Mei, Türkiye’nin yeniliklere açık bir ülke olduğunu ve Türklerin kendilerine en iyi hissi veren markaları her zaman pozitif karşılayacağını söyledi.

Türkiye pazarına ilişkin planlarına yer veren Mei, “Türkiye pazarında gelişmek için çok olgun bir stratejimiz olduğunu düşünüyorum. İlk adımı attık ve beş yıllık stratejimiz var ve pazar payımızın çok hızlı artacağına inanıyorum. Ürünlerimize, kalitemize, teknolojimize ve hizmetimize çok güveniyoruz. Çünkü dünya pazarında Chery çok başarılı işlere imza attı ve ardı ardına 19 yıldır, Çin markalarının küresel pazarlarda ihracatında birinci sırada yer alıyor. Dolayısıyla Türkiye’de pazar payımızın çok iyi olacağına ve çok yüksek bir hızla artacağına inanıyoruz. Yerel ortaklarımız ve yerel son kullanıcılarla her zaman birlikte olacağız. Türkiye, Avrupa ve Asya’ya arasında yer alan çok önemli bir pazar ve burası AB pazarlarına girmek için gelecek stratejimiz için çok iyi bir yer.” dedi.

Mei, otomotiv sektöründeki global tedarik ve çip problemlerinden kendi şirketlerinin etkilenmediğini söyledi. Özellikle salgın zamanında ve dünyadaki negatif ekonomi ortamında çip probleminin birçok otomobil sektörünü etkilediğini belirten Mei, “Chery’nin ürünlerinde tedarik sorunu bulunmuyor. Olgunlaşmış bir yapımız bulunuyor, pandemi döneminde diğer araba markalarının yaşadığı tedarik sorununu yaşamıyoruz. Zamanında araçlarımızı teslim edebiliyoruz. Bu bizim en büyük avantajımız.” ifadelerine yer verdi.

“Chery’nin İhracatı Senelik %70,9’luk Artış Gösterdi”

Türkiye’de uygulamaya koyacakları “kazan-kazan stratejisinin” başarılı olacağına inandıklarını söyleyenMei, “Türkiye’ye neden dönüyoruz biliyor musunuz? Türkiye çok büyük bir otomotiv pazarı ayrıca Türkiye’de çok sayıda otomobil üreticisi var, birçok marka Türkiye’ye yatırım yapıyor. Türkiye önemli bir üretim merkezi. Türkiye, Avrupa ile Asya arasında yer alması nedeniyle en önemli pazarlarımızdan biri. Türkiye pazarında gelişmemizle birlikte adım adım Türkiye’de bir üretim tesisi kuracağımıza ve araçlarımızı Avrupa’ya ihraç edeceğimize inanıyorum. Bu, bizim beş yıllık strateji planımız dahilinde.” dedi.

Diğer bir yandan, edinilen bilgilere göre, Çin’in dünya çapında 80’den fazla ülkeye yayılan global markası Chery ilk önce ACTECO serisi 1.6 litrelik benzinli motorlu 3 SUV modelini Türkiye pazarına çıkarmayı hedefliyor.

Satışa Çıkacak Modeller

Modellerden biri sportif coupe SUV modeli Omoda 5. Beş koltuklu kompakt SUV modeli Tiggo 7 Pro ve 7 koltuklu orta boy SUV modeli Tiggo 8 Pro da Türkiye pazarına gelecek diğer modeller arasında. Bu üç modelin satışlarına senenin son döneminde başlanması öngörülüyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.