Chevrolet Captiva ile Avrupa'da
Amerikan markası Chevrolet’in 4x4 konusunda eskilere dayanan tecrübesi ile Kore'de hem kendisi hem de Opel için başlattığı üretim Avrupa'da olduğu...
Amerikan markası Chevrolet’in 4x4 konusunda eskilere dayanan tecrübesi ile Kore'de hem kendisi hem de Opel için başlattığı üretim Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de alıcı bulmasını sağladı. Chevrolet'nin Avrupa pazarına sunduğu ilk 4x4 SUV modeli Captiva, bu alanda en çok satan modeli olan istendiğinde 7 koltukluya dörüşebilen Kia Sorento'ya rakip oldu.
Avrupa piyasasında rağbet gören, önde iri Chevrolet papyonu kramajlı ızgarası tavan rayları ile Captiva Amerikan havasına yakın duruyor. Ancak aracın genel çizgileri kompakt duruşu onun menşeinin Uzakdoğu olduğunu hatırlatıyor. Dış görünümü daha küçükmüş izlenimi vermesine karşılık Captiva bu sınıf SUV'ler arasında ortalama boyutlara sahip bulunuyor.
Yüksek yapılı araç, inme binme, sudan geçme, uzaklaşma yaklaşma gibi 4x4 terminolojisinin beklentilerine cevap veriyor. İç mekanın 5 koltuk için yeterince geniş olmasına karşılık opsiyonel olan üçüncü sıra koltuklar yetişkinlerden çok çocuklara hitap ediyor. Sade, anlaşılır hatta biraz da spor görünen gösterge paneline mukabil orta konsol ilk etapta karışık bir görünüm sergiliyor. En üstte bulunan ekranda dijital pusula, tüketim verileri gibi bilgiler yer alıyor. Kokpitte aracın üretim kalitesi konusunda yeterince olumlu bir görüş taşıyorsunuz. Bagaj alanı normal şartlarda 465 litre.
"Captiva" benzeri modellerden biraz daha hafif bir karosere sahip, yaklaşık 1.8 ton ağırlığında. Güçlü tutulan süspansiyon sistemi, daha çevik şasisi ile yolda ya da arazide daha dinamik bir yapı sergiliyor. Ancak birçok SUV'de olduğu gibi Captiva'nın da konfor amaçlı bazı özellikleri aracın yolda salınımını artırabiliyor. Normalda önden çekişle çalışan araç gerektiğinde otomatik olarak dörtçeker sisteme geçiyor. Standart olarak sunulan yokuş iniş sistemi sayesinde ise araç dik inişlerde 7 km. sabit hızla yol alıyor. Standart donanımda yer alan elektrik stabilite programı ESP ile özellikle yağmur ve karlı ortamda daha iyi yol tutuş sergileyen otomobil, ABS'nin yanı sıra deri döşeme, 6 havayastığı, hız sabitleme, yağmur sensörü gibi donanımları en alt versiyondan itibaren sunuyor. 2 litrelik dizel motordan 150 beygir güç elde eden aracın maksimum torku 320 Nm. Otomatik şanzımanla ithal edilen aracın 0'dan 100 km/saat hıza ulaşması 12.7 saniyede gerçekleşiyor. Araç 100 km'de ortalama 8.7 litre motorin tüketiyor. İki donanım ile 5 ve 7 koltuklu olarak alınabilen Captiva'nın fiyat etiketi aralığı 87 bin 950 ile 95 bin yeni lira arasında değişiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.