Çinli Faw'ın minik ticarileri geldi

Çinli Faw'ın minik ticarileri geldi

Türkiye’de özellikle küçük ve orta boy işletmelerin ihtiyaç duyduğu mini ticari araç segmentindeki talebi değerlendiren Komsan Otomotiv, Çin’in ilk,...

Türkiye’de özellikle küçük ve orta boy işletmelerin ihtiyaç duyduğu mini ticari araç segmentindeki talebi değerlendiren Komsan Otomotiv, Çin’in ilk, en köklü ve referans otomotiv üreticisi FAW Group Corporation ile işbirliği ve distribütörlük anlaşması yaparak  araçlarını haziran ayı başında pazara sunmaya hazırlanıyor. İlk aşamada 25-28 Şubat 2010 tarihlerinde gerçekleşen Gaziantep Tarım Fuarı’nda ticari araçlarını tüketiciyle tanıştıran Komsan Otomotiv, fiyat, kalite ve işlevsellik anlamında KOBİ’lere avantajlı modeller sunacak.

Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan FAW, Avrupa pazarı kapısını Türkiye üzerinden Komsan Otomotiv ile açacak. FAW ile 2008 yılı sonunda distribütörlük yetki belgesini imzalayan Komsan Otomotiv, gerekli tüm işlemlerini tamamlayarak Türkiye pazarına öncelikle sunulacak araçların onaylarını 2009 sonu itibariyle tamamladı. Türkiye’de haziran ayı başında tek kabin Pick-Up CA 1024 V, Double Cap Pick-Up CA1024 VR ve Mini Van CA 5024 mini ticari araçlarını pazara sunmaya hazırlanan Komsan Otomotiv, bu araçlarını ilk kez Gaziantep Tarım Fuarı’nda tüketiciyle tanıştırdı. Fuarda büyük ilgi gören araçlar, birçok tüketici tarafından sipariş verildi. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer’in de beğendiği araçların özellikle Anadolu’daki KOBİ’ler için avantaj yaratacağı belirtildi.

Komsan Otomotiv CEO’su Süheyl Baybalı, FAW ile Distribütörlük Yetki Belgesi imzalamalarının ana bayi ve servis ağını da tamamlamak üzere olduklarını söyledi. Baybalı, “Türkiye pazarı için yeni teknoloji ile geliştirilmiş, daha güçlü ve çevreye duyarlı araçların satış ve satış sonrası hizmetini gerçekleştireceğimiz yeni mini ticari araçlarımızla bu segmentte pazara yenilik ve heyecan katacağız. Bunun için araçlarımızı tanıtmak amacıyla çeşitli fuarlarda yer alacağız” dedi.

 

Binek otomobiller de gelecek

İlk etapta üç mini ticari araçla pazarda yer alacaklarını, gelecek yılda ise binek ve diğer segmentlerde yeni modelleriyle söz sahibi olacaklarını ifade eden Baybalı, “İlk etapta cazip fiyatlar ve tüketicinin beklentileri tam olarak karşılayacak araçlar ile KOBİ’lerin ve küçük ölçekli esnaf profilinin ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefledik. Pazara sunacağımız FAW Pick-Up ve Mini Van araçlarımız, kendi sınıfında güvenilir konstrüksiyonu, daha güçlü çevreci Euro IV motoru ve dış görünümü ile dikkat çekiyor. KOBİ’lerin yeni çözüm ortağı olacağına inandığımız bu araçlarımızın fiyatları 13.000 - 15.500 TL arasında değişecek” diye konuştu.

 

FAW 2 milyon araç üretiyor

Çin’de 1953 yılında kurulmuş ve 1956 yılında ilk kamyon üretimini gerçekleştirmiş olan FAW Group Corporation, bu ülkenin sektöründe yıllardır en büyük üreticilerinden biri. 2008 yılı sonuçlarına göre dünyanın ilk 500 büyük firması arasında 385. sırada yer alan FAW, yılda 2 milyon araç üretiyor. 1991 yılında Volkswagen, 2002 yılında Toyota ve 2003 yılında Mazda ile yaptığı işbirlikleri sonucunda üretim çeşitliliğini geliştiren FAW, kendi yatırımları, ortaklıkları ve 8 bin kişinin çalıştığı AR-GE merkezleri ile Çin’de 19 ayrı şehir ve 14 eyalette toplam 10 ayrı fabrikada, 100 binin üzerindeki personeli ile otomobil, ağır, orta ve hafif ticari araç, mini araç, şehirlerarası otobüs, motor, aktarma organları ve ilgili yedek parçaları tasarlıyor, doğruluyor ve üretiyor.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı (Soldan3.) Komsan Otomotiv CEO’su Baybalı’ya (soldan4.)  Gaziantepli işadamlarıyla birlikte başarılar diledi.

Çinli FAW’ın Mini ticari araçları.


Komsan Otomotiv CEO’su Süheyl Baybalı, yeni ticari araçları ile.


LOJİPORT

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.