CMA CGM, satın aldığı Bolloré Logistics’i CEVA çatısında birleştirecek

CMA CGM, satın aldığı Bolloré Logistics’i CEVA çatısında birleştirecek

CMA CGM Grubunun lojistik yan kuruluşu CEVA Logistics, bugün müşterilerinin hava, okyanus ve geniş hizmet yelpazesi genelinde küresel lojistik yeteneklerinden daha kolay faydalanmalarına olanak sağlamayı amaçlayan yeni bir dikey organizasyonu duyurdu.

CEVA, Bolloré Logistics'i yeni ürün odaklı organizasyon modeline dahil etme sürecine start verdi. Bolloré Logistics, 29 Şubat 2024'te CMA CGM Grubu tarafından satın alındı. Lider bir küresel lojistik sağlayıcısı olarak CEVA, 110 bin küresel çalışanıyla 1,9 milyon TEU'luk deniz taşımacılığı, 800.000 ton hava taşımacılığı ve 11,7 milyon TEU'yu yöneterek 2023'te proforma 20,2 milyar dolar gelir elde etti.

CEVA Logistics ve Bolloré Logistics tek bir marka altında ilerleyecek: CEVA Logistics. kara ve demiryolu taşımacılığı, sözleşme lojistiği, bitmiş araç lojistiği, proje lojistiği ve gümrük çözümleri sunan şirket, yeniden markalaşma sürecini 2024 yılı sonuna kadar tamamlamayı bekliyor.

Yeni organizasyon, şirketin ürün yelpazesinin tamamında müşterilerine tutarlı küresel hizmetler sunma yeteneğini güçlendiriyor. Ürün ekiplerinin yerel seviyeye kadar dikey olarak hizalanmasıyla CEVA, daha iyi ürün geliştirme ve operasyonel mükemmellik beklemekte. Dikey olarak hizalanan ürün ekiplerinin, CEVA'nın yeni çözümler geliştirme ve bunları tüm coğrafyalardaki müşterilerin karşılaştığı zorluklara daha hızlı uygulama becerisini hızlandırması bekleniyor.

Buna ek olarak CEVA, en iyi uygulamalardan ve teknoloji yatırımlarından yararlanmak ve özellikle CargoWise uygulamasını tamamlamak amacıyla Hava ve Deniz operasyonlarını birleştiriyor.

Coğrafi, pazar sektörü büyümesinde başarılı strateji

CEVA Logistics, 2019 yılında CMA CGM Grubu tarafından satın alınmasından bu yana hem yeteneklerini hem de coğrafi erişimini genişletti. Çok sayıda satın almayla şirket artık Afrika kıtasında güçlü bir ağ sunuyor. 2022'de CEVA, e-ticaret çözümlerini geliştirmek için Ingram Micro'nun CLS bölümünü, otomotiv müşterilerine bitmiş araç çözümleri sunmak ve Avrupa kara ağını güçlendirmek için GEFCO'yu ve şimdi de hava ve deniz taşımacılığı yönetimi çözümlerini güçlendirmek için Bolloré Logistics'i ekledi. Diğer hedefli satın almalar, CEVA'nın Latin Amerika'da çabuk bozulan madde taşımacılığında (Cargex) ve Fransa'da küçük koli, son mil teslimatında (Colis Privé) erişimini artırdı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.